”Nä, alla svenskar måste också gå utbildning i sin egen kultur – annars är det ju rasism!!

Erik Amnå, regeringens särskilda utredare presenterar sitt förslag om att nyanlända måste utbildas i grundläggande svenska värderingar. Det är ju i sverige en väldigt känslig fråga, detta med att antyda att en utlänning inte kan allt om sverige. Det brukar kränka socialisterna. Inte helt otippat så kommenterar bloggen ”Alltid Rött alltid rätt”:

Varför inte låta alla boende, även svenskar, genomgå en utbildning i grundläggande värderingar? Det behövs uppenbarligen för vissa svenska män också…

Jag såg rubriken i tidningen och vis av erfarenhet så visste jag att någonting likt ovanstående citat skulle ramla in från vänster. Vänsterns syn på det här med integration det är att ingen ska särbehandlas, därmed basta. ”Om utänningar måste lära sig svenska så måste alla svenskar också gå en SFI kurs!” är andan i deras syn på integrationspolitik. Det finns som ingen plats för pragmatik, det handlar om princip in absurdum. Någon kan ju känna sig kränkt för att inga svenskar behöver gå på kurs i hur samhället fungerar.

Men vi som inte är så indoktrinerade i det här med kränkthet inser ju naturligtvis att en nyanländ inte kan någonting om det svenska samhället. De vet inte vilka värderingar det finns här. Fast vi vet ju sen tidigare att vänstern anser inte att svenska värderingar finns, det är bara rasistiska påhitt. Det här med att t.ex. kvinnan och barnen har faktiskt en röst här, deras åsikter har betydelse och det är naturligt i sverige. Att man inte får slå barn, och att kvinnor som går lättklädda är inte horor och därmed sämre som människor än deras döttrar. Svenskarna är faktiskt ganska ensamma om att ha denna ovanliga tanke, men ska vi tro vissa så är det så i hela världen och det vet alla från födseln.

Nu väntar jag bara på att vänstern ska börja protestera mot turistbroschyrer som beskriver lite om resmålens befolkningslynne och kultur, som ju är tips för att hur man friktionsfritt klarar av semestern i det främmande landet. För det måste ju bara vara fördomar som sprids där enligt vänsterns sätt att se. Om ett land ska ha turister så måste ju naturligtvis landets innevånare också få denna broschyr. De måste t.ex få lära sig att att om man reser till arabländer så visar man inte fotsulorna åt någon annan. Detta vet ju inte araberna själva…

Bah..orkar inte ta upp fler exempel, de som kan tänka förstår ju det bisarra i vänsterns omvärldsbild.

DN SvD

3 svar to “”Nä, alla svenskar måste också gå utbildning i sin egen kultur – annars är det ju rasism!!”

 1. Johan Says:

  Det finns ett antal bloggar som verkar dyrka Twingly vid sidan om Marx. ”Alltid Rött, Alltid Fel” är väl en av dem, likaså Jinge, Svensson, och Röda Malmö. Värst av allt är att hycklarna är reklamfinansierade, så snacka om att kasta tegelsten i glashus.

  Men visst har du rätt. Vänstern är så fixerade vid politisk korrekthet att de få hjärnceller de har gått i koma. Det är bara att titta på Arizona som har hundratusentals illegala invandrare från Mexiko och nu fått fram en lag som ska kasta ut dem. Problemet? Vänstern tycker det är rasism om de tittar extra noggrant på just……………….. Mexikaner!

  Herregud.

 2. Peter Says:

  Vad är det för människor vi ska ta in, utbildas i våra värderingar?
  Ska de utbildas för att anpassas?
  Jag menar, har man inte samma värderingar som oss i vår kultur, då lär man sig aldrig riktigt att anpassas.
  Det måste ta slut med detta politiska samhällsexperiment – aldrig i världshistorien har människor fått utbildning för att slussas in i ett land, nåt är fel, åt helsike fel.

  Jag delar inte en del invandrares åsikter eller attityd.
  Jag har aldrig bett dem att komma hit och leva på mina skattepengar.
  Varför ska Sverige som redan har så hög andel, ta in mer flyktingar? Majoriteten av svenskarna säger nej, nej till bidragssystemet.

 3. Peter Says:

  Förslaget låter som Socialstyrelsens förslag på 1970-talet om att vi skulle äta 6-8 skivor bröd om dagen.
  Idioti att uppmana hur man ska bete sig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: