”Att häda är inte att kränka”

Ett synnerligen välskrivet inlägg i kränkhetsdebatten läste jag på Newsmill. Det är så självklart att man gärna glömmer det i den hetsiga debatten. Undrar varför det är så att man inte kan diskutera just islamismen och det problem den utgör utan att primalhjärnan aktiveras?

”Det förekommer ord som ”hets”, ”kränkning av muslimer”, ”rasism”, ”antisemitism” o.s.v. i debatten. Att hets inte förekommit förstår nog alla utöver de mest vilsna. Men hur är det med ”rasism” och ”kränkning av muslimer”? Det är ingen överraskning att många muslimer också är araber och att många araber är muslimer, men att inte kunna särskilja på dessa två luktar rasism i sig. Dels är många ickearaber muslimer, dels är många araber ickemuslimer. Det verkar som dessa tror att araber får islam via modersmjölken eller att de sitter i generna. Hur rasistiskt är inte det?”

Läs mer på Newsmill

För den som är så inkörd på sina egna åsikter och aldrig kan tänka nytt så framstår ovanstående citat att författaren bara vänt på begreppen för att raljera med de politiskt korrekta. Men om man tänker efter så finns det en ”positiv” rasism bland islamistkramarna. För det första så klumpar de ju, som alla vid det här laget torde känna till, alla muslimer till att vara en enhetlig grupp. För det andra så anser de faktiskt att de vet hur alla muslimer i hela världen känner det och att det är deras uppgift att skydda dessa 1.2 miljarder troende som inte kan tänka själva.

Nej, det måste de politiskt korrekta, som lider av nån slags postkolonial skuld, göra åt dem. Kan man inte säga att de fortfarande hänger kvar i de koloniala tankevärlden där den ädle vilden måste skyddas? Undrar om politiskt korrekta nånsin ifrågasätter sig själva? Eller är de så fulla av sig själva i sin självgodhet att de anser att det inte behövs? Eller kanske är det förbjudet i ”medmänsklighetens” namn att ifrågasätta det som man själv definierar som gott? För då kanske man puttar sig själv, eller blir utkastad, till den mörka rasisthörnan av boxningsringen?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: