Medmänsklighet in absurdum?

Kari Molin fick från Röda Korset uppdraget att intervjua illegala flyktingar (eller papperslösa och gömda som de kallas för att inte väcka negativa associationer) och deras situation. På basis av det så anser debattörerna i realiteten att vi inte ska ha någon som helst immigrationskontroll. För det är omänskligt. För inte menar de väl att bara de som lyckats ta sig hit ska få fördelar medan alla andra som är kvar och lider skiter man och eller får leva på mathjälp från röda korset?

Man anser att invandringskontrollen har blivit restriktivare. Men det beror på vem man frågar och om denne får vara anonym eller inte (hänvisar till Merit Wagers blog för den som är intresserad av det anställda på migrationsverket inte vågar säga öppet)

Det är fint och mänskligt att vilja att alla som vill ska få komma till ett västland och direkt åtnjuta alla fördelar. Jag förstår dem som vill det också, skulle säkert göra så själv också om det var enklare än att försöka ändra på situationen i mitt land.

Men det jag saknar i denna debatten är realism. Känslor finns det ingen brist på kan vi ju lugnt konstatera, men det blir lite ensidigt när man ständigt hänvisar till känslor istället för att försöka göra nån slags realistisk bedömning om vad som är möjligt. Alla känslomänniskor har murat in sig i ett hörn med sitt snack om medmänsklighet in absurdum att de inte kan använda sig av realistiskt tänkande längre. Gör de det så ramlar de ner i den omänskliga gropen där alla andra som försöker vara realistiska finns, gropen som de politiskt korrekta själva grävt för att knuffa ner alla som inte håller med i. Och i den vill man inte vara, det är skamfaktor i klass med barnmisshandel eller våldtäkt.

Aftonbladet.se

Annonser

2 svar to “Medmänsklighet in absurdum?”

 1. 1 generationens invandrare Says:

  TAck. Helt sakligt och du har så rätt.
  Vad som förbryllar mig är att svenska politiker inte vill agera och ta chansen att låta f l e r a människor ta del av grundläggande rättigheter.
  Ner och bygg i MENA länderna. Vi kan anställa:
  Bevakningsföretag,läkare,sköterskor,lärare,husmammor,huspappor mm mm i både Sverige och lokalt på plats.
  Dags att värna om kvinnor,barn och fattiga också.
  Inte bara rikemanssöner som betalar multum för att hamna i just Sverige. Usch!

 2. Varg i Veum Says:

  Jag tror att det är mycket psykologi i detta. Det anses mera fint att ta emot dem i Sverige än att göra någonting reelt på plats. Särskilt eftersom sverigedemokraterna förordar hjälp på plats istället. Sen att det blir billigare och fler kan få hjälp är inget som de reflekterar över i sin rädsla för att bli kallade främlingsfientliga av sina likar. Det handlar om att ju mer pengar man kastar ut, desto medmänskligare är man.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: