Ständigt denna politiskt korrekta myt om Kanada.

Per Wirhen på Expressens kulturredaktion har skrivit en artikel om en artikel om Gert Wilders i Holland. Kontentan är att allt bara är nazism, rasism och islamofobi, några andra orsaker finns inte. Så mer finns inte att säga om hans syn på Holland Jag tänkte sluta läsa när han kom med det obligatoriska Hitlertyskland så fort islam diskuteras, men fortsatte eftersom dessa politiskt korrekta roar mig (och det är nån timma kvar innan fotbollen börjar.)

En sak som naturligtvis, och allt oftare, dyker upp i debatten om invandring är Kanada och dess invandringspolitik. Det framförs att Kanada är landet som lyckas integrera invandrare, även från MENA-länderna. Men det man som av en händelse väljer att bortse ifrån när de jämför europeisk invandring i allmänhet och svensk invandringspolitik i synnerhet är det enkla faktum att Kanada väljer vilka de låter komma in. Man får göra språkprov och man ska ha en utbildning som efterfrågas. Sen har de några fördelar till – lägre skatter som lockar motiverade kompetenta arbetskraftsinvandrare. Flexiblare arbetsmarknad, större löneskillnader ett socialt system som uppmuntrar eget ansvar. Ett mer eller mindre underförstått krav på att anpassa sig. När invandraren visar att denne accepterar det nya landet och dess kulturella värderingar som de är så blir även denne accepterad som hon är. Där har de inga problem med avlägsna kulturer på samma sätt som i Europa och Sverige. dvs de uppmuntras inte till att bli kravmaskiner. I Kanada finns sunt förnuft som inte är infekterat av en massa vänsterflum.

Jag skulle vilja se den politiker som försökte införa det kanadensiska selektiva systemet i sverige. Då skulle till och med en israel framstå som en veritabel ängel i de poltiskt korrektas ögon.

Expressen

*edit* Såg nu att nätverket mot politiskt korrekthet har gjort en kommentar om detta redan. Lite mer om kanadasägnen

Annonser

Ett svar to “Ständigt denna politiskt korrekta myt om Kanada.”

  1. KLARTEXTEN! Says:

    Bra inlägg!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: