Ett riktigt politiskt korrekt bottennapp

Expressens ledare igår ville minsann visa alla främlingsfientligas hyckleri (ja, nu är ni alla djurrättsvänner också främlingsfientliga islmofobiska rasister. Välkomna till skamvrån! Någon annan förklaring kan ju inte finnas med detta rasistiska motstånd mot halal och kosherslakt)

I sin iver att visa vem som är den största halalhippien övertrumfar de politiskt korrekta varandra i att med förstoringslas leta efter sprickor i fasaden så att islamisterna får som de vill. Okunnigheten om historien lyser lika mycket i ledaren som debattartikeln som den hyllar, vilket är lite skrämmande men ack så vanligt bland politiskt korrekta som skapar sin egen historia för att den ska passa in deras förnekande av verkligheten. (det svenska förbudet har inget med Hitler att göra) Men det är ju alltid effektfullt och att slänga in Hitler. Men framförallt bekvämt. Då behöver man inte anstränga intellektet för att komma med argument. Man talar populistiskt till känslorna som vanligt.

Den som är intresserad av fakta kan titta på denna film om hur halalslakt går till. En sak som jag funderat över är varför kan inte religionen moderniseras i dessa frågor (t.ex. burka o slöja o.dyl.) Vi religionsmotståndare får ju inte använda gamla testamentet eller koranen som argument mot religion för ”man ska se till de förhållanden som rådde då tiden den skrevs” Men dylika fossila attribut kan man tydligen inte kompromissa bort i moderna tider? Halal och koscherslakt kommer ju från samma tid som slöjor, stening, mord, incest, pedofili och andra regler som inte passar in idag.

100723: Halal är kosher – Ledare – Expressen.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: