Råttan i pizzan eller myten om kärnfysiker från somalia som jobbar som spärrvakt

Många känner väl igen det dräpande argumentet att de flesta högutbildade invandrarna inte får jobb i sverige pga den ”strukturella rasismen”. Den hörs lika ofta som att massinvandring skulle vara lösningen på arbetskraftsbrist i framtiden när folk går i pension. De återupprepas i sann Goebbels-anda ständigt, men aldrig visar man på några som helst bevis eller ens hypoteser på detta. Det är helt enkelt bekvämt att säga så, det talar direkt till känslorna och man behöver inte tänka efter. Det låter ju som om det vore sant, för vi har ju så ofta hört om den ”strukturella rasismen” som de flesta svenskar ägnar sig åt. Det  som vi okunniga upplystes om av den helt objektive forskaren Masoud Kamali som sossarna beställde en skräddarsydd undersökning av.

Sydsvenskan

Inspiration från Allvarligt alltså

Annonser

3 svar to “Råttan i pizzan eller myten om kärnfysiker från somalia som jobbar som spärrvakt”

 1. Blogo Says:

  Ett bra inlägg, tycker jag. Borde läsas av många.

 2. Anonym Says:

  Snälla nån! Att någon som skriver under pseudonymen Varg i veum ens kommenterar invandring är ju skrattretande. Man behöver inte vara släkt med Einstein för att veta ATT finns forskning och statistik som visar att det är svårare att få akademiska/högavlönade jobb om man heter Mehmed istället för Pelle Jöns. Vad gör du själv? Kör taxi? Antagligen utan universitetsexamen i alla fall.

 3. Varg i Veum Says:

  Vad har du emot taxiförare? Du vet väl vilka det är som kör taxi för det mesta? din lilla rasist 😉
  Allvarligt talat. För varje högutbildad invandrare som du drar fram och som är lika kompetenta (att klara språket ingår som i kompetensen) som Jöns och som inte får jobb pga att han heter Mehmet så kan jag dra fram fem invandrare som heter mehmet som har akademiska jobb i Sverige.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: