Staffan Gising och hans bruna förflutna.

Ni minns väl den nu fd Sverigedemokraten Staffan Gising? Han som hoppade av för att han tyckte att SD resonerade som de gamla nazisterna (gentemot muslimer) Efter avhoppet har han startat ett nytt parti. Om jag inte missminner mig så var han SDare i hela 9 månader. Han blev det strax efter det att Jimmie Åkesson levererat sin syn på religionen islam och svensk undfallenhet för extremisterna som använder Islam som grund för sina människofientliga ideologi. Många hävdar förvisso att Islam i sig är människofientlig och finner stöd för detta i Koranen och Haditherna, så ingen kan påstå att islamisterna har fel eller ljuger om det som står där.

Nåja, Staffan Gising bruna förflutna var det ja. Innan han gick med i SD hade han tydligen ingen aning om vad SD stod för. Kanske hade han aldrig hört talas om dem. Att läsa partiprogram är inget som herr Gising finner relevant innan han går med i något parti. Med tanke på hans inställning till ”folkgruppen” judar så lutar det mer åt att han var besviken över att det som han ser som ”judehotet inte hade något gehör hos SD så kan man ju spekulera i om avhoppet berodde på det. För det är ju så att herr Gising ingalunda anser att muslimer för civilisationen framåt, om man säger så.

Nu visar det sig att till och med en EXPO(!) journalist anser att det irrationella hatet och drevet mot Sverigedemokraterna nått bisarra höjder och efterlyser åtminstone lite objektivitet och realism i rapporteringen instället för känslobetingade tyckanden utan inblandning av det kritiska tänkandet.

När Gising utförde sitt PR-jippo så fanns det ingen som utförde någon bakgrundskoll på herr Gising. Alla i svensk media köpte det Gising sa utan att reflektera närmare på det för att det passade så bra in på hatbudskapet man själv ville förmedla, och sen är det ju jobbigt att kontrollera fakta, man måste tänka. Till och med den ”oberoende” och ”fria” televisionen SVT och radio. Att media som rakryggat vågar stå för sin socialistiska agenda slickade i sig karamellen Gising lockade dem med är ju inte på något sätt förvånande. Men att hela den etablerade mediesfären inte vågar stå för sin Nazistfobi är tragiskt.

Läs gärna EXPO-medarbetarens artikel i Journalisten.se

Annonser

23 svar to “Staffan Gising och hans bruna förflutna.”

 1. Staffan Gising Says:

  Hur står det till ? Verkar som du har fått en hel del om bakfoten. Som relgionslärare, har jag inte mot någon religon.
  Men ska man granska en religion, ska man granska och ifrågasätta alla. Sedan att man anser att det är antisemitism att hävda att te x Många judar är framgångsrika, att de har stort inflytande i världen. Det har t om med Netanyahu uttalat i TV. Jag ska gå ut med kopior på uttalanden som ledande Sverigedeomkrater gör, när de anser att Ekeroth har kapat partiet. Jag har försökt att undvika detta så länge som möjligt, eftersom jag lovat dessa personer detta. Men SD fortsätter att smutskasta mig, och därför så är det löftet redan brutet

 2. Varg i Veum Says:

  Ja, det finns många framgångsrika mongoler också. Allt är bara en fråga om perspektiv. De som anklagas för antisemitism gör alltid kopplingen framgångsrik jude = de som styr agendan i hemlighet.

  Men du menar alltså att du bara har sagt att judar är framgångsrika utan att mena någonting särskilt med det? Bara som information för alla som inte vet det (och som troligen aldrig ens efterfrågat den informationen) och det har ingenting med antisemiternas agenda att göra?
  Då har jag fått det om bakfoten, erkännes.

  Men menar du på allvar att när du gick med i Sverigedemokraterna att du inte hade en aning om var de stod i Islam- respektive israel-frågan? Detta var någonting du upptäckte först i hemliga samtal, som ingen skulle få reda på, med partiföreträdarna, eller hur menar du? Och det tog dig 9 månader att komma fram till att du inte delade SDs politik och värderingar?

  Och som av en händelse så hoppar du av med buller och bång lagom i tid för att starta ett nytt parti?

  Du säger på din blogg att du ”kanske var naiv” och naiv kan man vara, men jag tror faktiskt att du är intelligentare än så. Om du är naiv på riktigt så tror jag inte att du har någonting i politiken att göra. Du kommer att bli överkörd och bli en nickedocka i det politiska spelet.

  Jag skulle gärna kommentera på din blogg men du har en väldigt resurskrävande bild i bakgrunden så det är olidligt att vara där 🙂 Men det kanske är det bara min Firefox som inte klarar av det?

 3. Mittenradikalen Says:

  Trams. Presentera uttalandena (och givetvis bevis för dem) eller knip.

  Det finns annars gott om sparade uttalanden på vad du sa om islam under din tid i SD. Då var det annat ljud i skällan på herr Gising…

 4. bobbenswe Says:

  Gising saknar totalt trovärdighet. Han erbjöd en journalist att skriva en artikelserie för att svärta ner Sd´s politiska anseende. Metoden var att hitta på en ”dagbok” om sin tid i Sd. Ren verklighetsförfalskning är således inte främmande för Gising.

  Till er som undrar vad som är bak och fram i den här soppan:
  Fråga Gising nästa gång om det inte stämmer.
  Alla mail Gising har skickat och ett oskyldigt festfoto från en SD-fest i Almedalen är sparade som bevis. IP-nummer mm gör att dessa påståenden håller i en ev. rättegång.

  Staffan Gisings agerande blir bara mer och mer absurt.

 5. Staffan Gising Says:

  JAg anser att man ska kunna kritisera alla religioner, livsåskådningar mm. Men vän av ordning, vet ju att aftonbladet ändrade Jimmies uttalande från ”islam” till ”att muslimer var största hotet”. Han har sin fulla rätt att kritisera islam, men se själva hur reaktionen blir när man kritiserar Judendomen?! Då är man anisemit:) relevans ? Ni kan själva läsa andra medlemmars uttalanden i min blog….Har tagit en skärmdump:) Sedan undrar jag hur SD, tänkt att utplåna de judar som redan finns i landet. Man vill förbjuda omskärelse, och rirualslaktat kött….Hur tror ni att judendomen kommer överleva det i sverige ?

 6. Staffan Gising Says:

 7. Staffan Gising Says:

  Det är ju bra att du sparat allt..För det är väl knappast lagligt att kapa någon annans identitet ?

 8. Staffan Gising Says:

  Dagbok ? Jag har samlat flera andra avhoppare som jobbat för att sammanställa all skit som SD håller på med, inklusive att kapa folks identitet. Detta kommer bli en debattartikel med 5 foton, och en massa kvitton och bevis . Allt hamnar i någon av våra största tidningar….och TV

 9. Mittenradikalen Says:

  Tunt

 10. Mittenradikalen Says:

  ”flera andra avhoppare”

  Ja det finns ju några stjärnor där som du är i gott sällskap med.

  ”Allt hamnar i någon av våra största tidningar….och TV”

  Aha ett nytt projekt för dig att bli rik på? Hoppas inte fordringsägarna går för hårt åt vinsten bara…

 11. Staffan Gising Says:

  desperata sverigedemokrater, som känner hur allt går åt helvete. 2 mätningar i rad, utanför riksdagen…krig inom SD. Kan inte vara enkelt.

  Sedan har ni lyckats tysta så många avhoppare. Men ni har inte en chans att stoppa mig.

  Jag tjänar inte en krona på detta, jag har inte det syftet med politik. Men det finns vissa saker som är så mycket viktigare än pengar. Te x att stoppa ett politiskt parti, baserat på lögner.

 12. Patrik, Ängelholm Says:

  ”Sedan har ni lyckats tysta så många avhoppare.”

  Namn?

  ”Te x att stoppa ett politiskt parti, baserat på lögner.”

  Viktigare än att vara med i samma parti ett år, och tala för deras sak?

 13. Staffan Gising Says:

  Räcker med att du läser min blog …. Har skärmdumpar, sedan skulle jag aldrig lämna ut namn. Personerna blir utmålade som nazister, eller antisemiter. Men det mest antisemitiska parti som finns, är just SD.

  Hur vill SD förklara att man vill förbjuda omskärelse, och ritaulslaktat kött…Hur har SD tänkt att den judiskaförsamlingen i sverige ska överleva då?

 14. Staffan Gising Says:

  Hänger ni inte med alls ?! 40% har lämnat SD sedan 2006…Var lite mer pålästa. Ekerotharna har kapat partiet.

 15. Staffan Gising Says:

  Kapade identiteter, HD, Facebook, vargar i veumar och Bobbar…
  Posted by jerlerup den augusti 23, 2010

  Det pågår en debatt på en obskur hemsida som drivs av Varg i veum som jag måste bemöta. Vargen har tydligen blockat mig så jag får svara här. I debatten, som kan läsas här, framgår det att signaturen Bobbenswe ligger bakom kapandet av en HD-journalists identitet i juli på Facebook. Personen kontaktade mig och ville ha artiklar och jag svarade med mail där jag gav förslag på artiklar sen kontaktade jag HD för att kolla att identiteten var den rätta och fick besked att det var bluff.

  Nu påstår Bobbenswe (och vargen?) att det är den avhoppade Sverigedemokraten Gising som skrivit det brev jag skrev och har pusslat ihop det med ett brev som tydligen Gising skrivit till den falska profilen.

  Men om man tittar på inlägget augusti 22, 2010 kl 10:18 ser man att det är ett försök till förfalskning. Det syns klart att han klistrat in ett mail från mig.

  Först skrev Bobben ett mail där han skriver

  bobbenswe säger:
  augusti 22, 2010 kl 09:56

  Okej Staffan, då vet vi alla att jag tagit dumpar på dina mail där du erbjuder dig att förfalska din ”dagbok” och krydda den med falska påståenden om SD-företrädare.

  Du är fan ta mej inte riktigt frisk Gising! Tror du verkligen att du kan ha ett uns av trovärdighet, nu när du erkänt att du fejkar?
  Lustigt också att de ”avslöjande” bilder du skickat till mig var helt vanliga festbilder. Vad trodde du de skulle ”bevisa”?

  Sen citerar han ett ganska allmänt hållet brev av Staffan Gising och DIREKT efteråt kopplar han det till ett brev jag skrivit, men som han påstår att Staffan skrivit.

  Mailet från Gising där han erfkänner sig vara en badragare:

  Torbjörn Jerlerup till mig
  visa information 7 aug

  Det gör jag gärna. Du vill ha en slags dagbok så det sätter jag igång med. Just nu är det bra att börja eftersom jag funderar mycket kring vad andra partier gör. För att göra det lite mer attraktivt ska jag skicka några brev till några politiker och lägga in det jag skriver.

  Men hur tänker du dig det? Att jag ska skriva varje dag (du pratar om en serie)? Vilken längd ska det vara på det jag skriver?

  Jag skulle kunna tänka mig detta upplägg att inleda med en längre artikel med funderingar jag har och utdrag ur fiktiv ”dagbok” och sen kortare artiklar dagarna som följer.”

  /Slut citat

  AVSLÖJAD GISLING!!!!!! KOMMENTAR???????

  Fy, Bobbenswe, fy! Fult knep! Jag har meddelat HD så får de bedöma vilka eventuella rättsliga åtgärder de vidtar mot den som kapade identiteten.

 16. Varg i Veum Says:

  Mja, jag har inte blockat dig Jerlerup vad jag vet, jag kan inte hitta några kommentarer från dig som fastnat i spamfiltret.. Jag har testat lite med att lägga in ord som oftast kommer från rabiata individer så att jag kan moderera. Men det funkar inte bra så jag ska ta bort det (så fort jag hittat var jag ställde in det 🙂

  Jag uppskattar dina kommentarer, du försöker i alla fall att tänka efter, även om jag anser att du tänker fel 😀

 17. Mittenradikalen Says:

  Medlemsökningen är enorm, 5000-strecket passeras troligen före valet.

 18. Mittenradikalen Says:

  På din blogg finns inget av värde.

  Nu får du bestämma dig. Är SD sionister eller antisemiter? Du har sagt bådadera i olika sammanhang, och argumenterar således emot dig själv.

  De judar jag känner äter inte kött från djur som plågats, och de skär inte i sina barn. Du är så otroligt fördomsfull mot judar.

 19. Staffan Gising Says:

  förklara då skillande på koscherslakt och halalslakt ? Så du menar att judar inte är omskurna…du är oerhört okunng !

 20. Patrik, Ängelholm Says:

  Koscher är ett brett begrepp. Grönsaker och frukt kan vara koscher, och jag lovar att de inte plågas av det.

  Ja jag menar att alla judar inte är omskurna. Och nej det är inte okunnigt, eftersom jag vet konkreta exempel på det (har iofs aldrig bett dem dra ner byxorna, så vem vet de kanske ljuger?). Sekularisering och assimilering är bra för att avväpna religiösa dumheter, oavsett från vilken religion de kommer.

 21. Staffan Gising Says:

  det finns en liten kärna av judar, 8000-10 000 judar som bevarar sin särart. De andra beräknas försvinna bort inom två-tre generationer. Vi har nästan ingen judisk invandring till Sverige idag. Det är de religiösa judarna vi skall fråga vad de tycker om Sverigedemokraterna och låt oss säga så här. De gillar dem inte. Det är uppenbart att det judiska livet skulle hotas av Sverigedemokraterna. Risken är stor att assimileringsgraden skulle gå än fortare i en redan drabbad community. Om Sverigedemokraterna skulle förbjuda omskärelse av barn och förbjuda import av ritualslakt skulle judarna ligga väldigt illa till.

 22. Staffan Gising Says:

  HUr går det med Polisutredniingen omkring dig Stefan (Som är känd rasist och som står bakom denna blog) ? Du har trots allt gjort dig skyldig till en hel del brottslighet ! Polisen och Andreas på HD(helsingborgs dagblad) vars identitet du stal har tala med mig flera gånger ,

 23. Varg i Veum Says:

  Vilken blogg pratar du om? Min?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: