Det finns svenska ”ungdomar” också

En liten lektion i propagandateknik:

Närhelst ”ungdomar” som inte är svenska så kallas de ”ungdomar”. Med detta menar man att ”ungdomar” gör det av oförstånd och kan jämställas med pojkstreck, om än av den lite allvarligare sorten.

Men när svenska ungdomar gör någonting brottsligt som råkar passa in i den agenda om rasism och främlingsfientlighet som media till varje pris vill sprida, då heter det inte att det är ”ungdomar” då antyds det i hela upplägget att det handlar om rasism istället för samma slags ungdomligt oförstånd som invandrarungdomar ägnar sig åt. En artikel i SvD om en liknande händelse där väktare attackeras med stenar (och vi har ju de återkommande våldsattackerna mot räddningspersonal och polis i färskt minne) då är det minsann ”ungdomar” som ägnar sig åt pojkstreck. Ingenting som skulle vara betingat av andra orsaker.

Det senaste handlar om en flyktingförläggning som blivit utsatt för flask- och banankastning och ”okvädningsord” Då är det ”personer”, inte ett ord om ungdomar.

DN

*edit* Signaturen ”Sam” har varit vänlig nog att påpeka att mitt underlag för lektionen i politiskt korrekt propaganda teknik har brister. Även om de flesta verkar förstå vad jag menar så måste jag nog vara lite tydligare.

Grejen är att DNs notis får det att framstå som att det är rasism och ingenting annat som motiverar dem som skrek utanför flyktingförläggningen. När det är ”ungdomar” med rötter från vissa specifika länder så handlar det inte om att det skulle vara en oförmåga att anpassa sig till en civilisation. Visst, det förekom tillmälen som kan tolkas som rasistiska, men vad säger att dessa ungdomar inte är offer för den så populära ”sociala utanförskapet” vad i artikeln säger att dessa ungdomar, eller kanske rent av barn, är rasister? Varför är man så snabb att anta att tredje riket är på väg bara för att några ungdomar eller barn, säkert i fyllan, står och kastar bananer på en byggnad? Det är ju TT som står bakom notisen, och TT är ju känt för att ge så lite information som möjligt för att det ska bli intressant för de känsloströmningar som samhället för tillfället är engagerad i. Men att dra slutsatser om rasism, som ju är en allvarlig anklagelse. Ungefär lika allvarligt som att anta att ”utanförskapet” som drabbar osedvanligt många från just avlägsna kulture,r har med just svårigheten att anpassa sig till den västerländska världsbilden. Eller?

Kanske är det bara jag, rasist som jag är, som läst lite för många av dessa snyfthistorier om hur utsatta flyktingar är [av rasister] som överreagerar?

Kommunistbloggen under mig i DNs notis är ju snabb på att dra sina slutsatser som ju passar som handen i handsken för den kommunistiska agendan.

Annonser

14 svar to “Det finns svenska ”ungdomar” också”

 1. Sam Says:

  Men snälla du. Självklart är det väl rasism när man ”gör någonting brottsligt” mot invandrare, JUST för att dom är invandrare. På samma sätt hade det varit rasistiskt om ett invandrargäng hade begått brott mot svenskar JUST pga att de är svenskar. Så svårt är väl inte det att förstå.

 2. anna Says:

  Sluta tvinga på kommunerna invandrare!!!!!!!!!!!

 3. Varg i Veum Says:

  Ja, du har helt rätt. Men det är just denna skevhet i rapporteringen som jag kritiserar. Är man rasist bara när man gör någonting brottsligt och man under gärningen säger att man gör det pga rasistiska orsaker? Blir ens etniska svenskar tagna på allvar av polisen om de säger att denne attackerades för att han var svensk? media tar inte det på allvar är en sak som är säker.

  Om du följt med i debatten så kan det inte ha undgått dig att det finns rasistiska inslag i vissa invandrarrelaterade brott utförda av kriminella från ganska begränsat geografiskt område (MENA), en del till och med skryter om det offentligt. Men likväl så relativiseras det i media, som ju är den enda informationskällan för de allra flesta svenskar, som ”utanförskap” eller ”ungdomsgäng”

  Vad jag påstår är att det i medias rapportering är skillnad på ”ungdomsgäng” och ”ungdomsgäng” beroende på vilken ”ras” det handlar om.

 4. Gruvmor Says:

  Men Sam, när har du sist sett en artikel där man rapporterar om rasistiska trakasserier mot svenskar? Nä just det. Det ser du aldrig. Därför att i Sverige råder den politiskt korrekta konsensusuppfattningen att svenskar omöjligtvis kan vara hatobjekt. Trots allt som händer i t.ex. Södertälje och Malmö – många flyttar ut pga. att de är rädda. Invandrare väljer ofta sina offer bland svenskar, aldrig bland sina egna. Men i media uppmärksammas det inte. Gå till http://www.politisktinkorrekt.info så kan du förhoppningsvis byta ut dina naiva uppfattningar mot något mera verklighetsförankrade.

 5. Sandra Says:

  Helt riktigt. Det som förvånar mig är att man ser att det finns ett motstånd, men ändå kör man över folk. Är det konstigt om det blir problem ???

 6. Sam Says:

  Du säger att du vill rapportera skevheten i medias rapportering. DOCK, är detta ej det din text gör.

  Du säger att om ”svenskar ungdomar gör någonting brottsligt som ”råkar” passa in i den agenda om rasism…då heter det inte ”ungdomar” då antyds det i hela upplägget om att det handlar om rasism”

  Du har ett exempel från DN där en flyktingförläggning blev utsatt för flask- och banankastning. Jag läser texten i DN och ser följande:
  ”Flyktingarna blev utsatta för okvädingsord i form av ‘jävla svartskallar’, det kastades glasflaskor och bananer mot dem”.

  Detta är ju ett SJÄLVKLART exempel på ett rasistiskt brott, vilket omöjligen är svårt att förstå. Så detta första exempel visar ju inte på något sätt att svenska ungdomars brott orättfärdigt skulle ha kallats för rasistiskt.

  Vidare, säger du att om ungdomar som är invandrare begår ett brott så kallar man dom i media för ”ungdomar” ..””som gör det av oförstånd och kan jämställas med pojkstreck..”.

  Du har ett exempel i texten som ska visa på detta; ungdomar i rinkeby som attackerar väktare med stenar.
  Jag läser i SVD som skrev;
  Det var oroligt runt tunnelbanestationerna i Stockholmsförorterna Husby och Rinkeby på lördagskvällen. Vid 22-tiden kastade ungdomar sten mot ordningsvakter i Husby. Strax efteråt kastades sten mot vakter vid tunnelbanan i Rinkeby och även en buss ska ha utsatts för stenkastning. Vakterna ska även ha blivit hotade av ungdomar i samband med händelserna.

  Det är ju inget som visar på att detta skulle göras på en rasistisk grund. Möjligen var kanske vakten vit, men det kommer ju inte fram i texten. Dessutom står det ju att senare kastades sten på en buss. Det finns alltså inget som tyder på att detta är ett rasistiskt brott. så din kommentar ”då är det minsann ”ungdomar” som ägnar sig åt pojkstreck. Ingenting som skulle vara betingat av andra orsaker.” Vad i detta brott skulle vara betingat på annat?? Det är ju inte ett brott som är relaterat till ett invandrarskap eller någon kultur.

  Sen säger du i din kommentar tillbaka till mig; Är man rasist bara när man gör någonting brottsligt och man under gärningen säger att man gör det pga rasistiska orsaker? Svar: Ja. Är det någon som säger något annat. Som du kanske förstår av vad jag skrivit till dig nu, så har du ju inte på något sätt visat det att man kan kallas för rasist orättfärdigat.

  Du frågar vidare: ”Blir ens etniska svenskar tagna på allvar av polisen om de säger att denne attackerades för att han var svensk? media tar inte det på allvar är en sak som är säker”. Svar: Självklart. detta skulle media älska att rapportera. Allt handlar ju om att sälja för de flesta tidningar.

  Ps. om du verkligen är intresserad av skevhet i medias rapportering finns det mycket forskning som visar på att man i betydligt större grad nämner namnet på brottsplatsen i en tidning om brottet begåtts i ett invandrartätt område, jämför med ett ”svenskt” område. Om man hänvisar till artikeln i SVD där ungdomar från rinkeby trakasseras en vakt och buss så är det självklart att dom skriver Rinkeby i texten, jämför med om det skulle skett i ett ”svenskt” område som Lidingö. Om det hade begåtts i Lidingö så är sannolikheten att dom INTE skriver ut brottsplatsen större, eftersom det inte väcker lika mycket känslor som ett brott som begås i Rinkeby. Detta, om något, är skev mediarapportering. Men det är kanske något som du och dina läsare inte ser (eller vill se?!)

  Om jag hittar rapporterna jag läst så lovar jag att skicka dom till dig.

  Vänligen,
  Sam

 7. tfii Says:

  Så ett planerat attentat mot en flyktingförläggning är ett pojksträck?
  Aja ännu en svensson som anser att invandrarhat är ett pojksträck..

  Hoppsan hejsan, era dagar är räknade. Tro inte utlänningar kommer se på när de bespottas. Även vi har galningar och psykopater, som mer än gärna triggas till att begå mord utav de som sker runtomkring oss.

  Ena dagen laserman i rosengård, andra dagen terrorattentat i skåne ?

 8. Sam Says:

  Vadå ”helt riktigt”. Personen som skrivit texten har ett påstående om att det finns en skevhet i medierapporteringen men kommer sedan med exempel som inte på något sätt visar detta.

  Kom igen nu, det finns ju ingen substans i texten.

  Dock finns det självklart en skevhet i medierapporteringar, men inte den som diskuteras i denna text. Och vad är det egentligen som sägs i denna text, absolut ingenting!

  Det är absolut inte min mening att vara elak mot den som skrivit texten men man blir ju rädd när folk fumlar och inte har substans och andra hakar på!

  Dock uppskattar jag att vi har internet som är en demokratiskt plattform och ger alla människor en chans att tala.

 9. Sam Says:

  Jag tror verkligen inte att denna typ av snack kommer hjälpa folk att förstå rasism eller bli ”ickerasister”. Det enda rätta är att vinna över med vettiga argument.

  Tro mig, det är inte svårt!

 10. Sam Says:

  Gruvmor, det var längesen jag läste en artikel som rapporterade hur rasistiska trakasserier har begåtts mot svenskar. Rasistiska påhopp mot invandrare har jag läst mer om, efter valet ialla fall, vlket jag trorberor på att det har blivit en mer hetsig stämning.

  Inte på något sätt tror jag att det råder en ”konsensusuppfattning att svenskar omöjligtvis kan vara hatobjekt” som skulle vara ”politisk korrekt”. Sen vet jag inte hur mycket forskning som gjorts på att ”invandrare aldrig väljer offer bland sina egna” som du säger och därmed blir det svårt att skriva om det. PRECIS som att jag tror att det är svårt att visa forskning som visar på att svenskar ”aldrig begår brott mot sina egna”Det beror också på att många är rädda för att de ska bli kallade rasist.

  I texten säger Varg i Veum att det finns en skevhet i medierapporteringen , som helt enkelt visar på att svenska ungdomar mycket oftare i media påstås begå brott som är rasistiska medan invandrarungdomars brott oftare beskrivs som ”pojkstreck…” ”och ingenting som skulle vara betingat av andra orsaker”
  sedan kommer han med exempel som ska visa på detta.

  JAG kritiserar texten för att de artiklar han länkar till som ska visa på denna skevhet inte på något plan beskriver det. De brott som begicks av invandrarna var inte rasistiska, men det var dom som begicks av svenskarna (I dessa artiklar)

  I slutet av min första kommentar nämner jag en undersökning som gjorts helt enkelt visar att media i betydligt större grad nämner namnet på brottsplatsen i en tidning om brottet begåtts i ett invandrartätt område, jämför med ett ”svenskt” område. Det är till exempel vanligare att man nämner Rinkeby i texten jämför med om det skulle skett i Lidingö, eftersom det inte väcker lika mycket känslor.

  Allt detta för att SPÄDA PÅ FÖRDOMAR. Det mer känsloladdat att läsa om ungdomsgänget i Rinkeby än det på Lidingö. Alltså säljer brottet i Rinkeby mer.

  PÅ SAMMA SÄTT, tror jag, att det skulle vara ”smaskigare” och mer känsloladdat att läsa om rasistiska brott som begås i en ”bondhåla” än Lidigö, eftersom det späder på fördomarna om att bönder och småstadsbor är mer inskränkta än stadsbor.

  Faktum kvarstår, att Varg i Veums text och exempel inte visar på att ”svenska” ungdomsbrott oftare blir kallade för rasistiska! DET är vadd jag kritiserar i denna text.

 11. Sam Says:

  Jag anser alltså inte att jag har en naiv verklighetsuppfattning. Jag ska kolla upp länken!

 12. Varg i Veum Says:

  Jag uppfattar inte dig alls som elak. Jag önskar det fanns fler som dig. Det är självklart att du ska ifrågasätta mig om du anser att jag är ute och cyklar. Det är inte alltid så lätt att formulera sig, så all hjälp att reda ut oklarheter uppskattas! En bieffekt kan ju vara att jag med din hjälp inser att jag tänker fel, för vad hela denna debatt handlar om, oavsett vilken sida vi står på, är vårat eget förhållningssätt till det vi diskuterar. Det finns ingen absolut sanning.

 13. Varg i Veum Says:

  Mja, måhända har du rätt. Men efter att nishat in mig på att följa just mediarapporteringen i invandringsfrågan när jag började blogga så anser jag att du har fel. När det händer att etniska svenskar gör någonting hemskt så slår man på det extra stort just för att visa att svenskar minsann inte är ”bättre” än invandrare från vissa kulturer. Om du hittar rapporterna, dvs originalen, inte någon politisk korrekt tolkning av dem så uppskattar jag om du länkar till dem.

  Måhända jag är så förstörd i hjärnan att jag tolkar rapporterna som jag vill för att de ska passa min världsbild, men då ger du iaf mig chansen att se världen ur en annan synvinkel.

 14. Varg i Veum Says:

  Jag skrev en uppdatering i originalinlägget. Jag anser inte att det är så självklart att det är en rasistisk handling, om man använder den politiskt korrekta vinklingen på händelsen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: