Muslimer på sällskapsresa

Det finns en scen i ”Sällskapsresan” av Lasse Åberg som får mig att tänka på muslimer. Resesällskapet har just satt sig i charterbussen till hotellet när en medelålders kvinna frågar reseledaren om det finns halalkött på hotellet. Hon frågar också om varför kvinnorna går omkring med så korta kjolar och om det är tillåtet. En annan sak som hon undrar över är varför kvinnor går ensamma utan förkläden med dessa omoraliska västerländskt dekandenta kläder.

Scenen är roliga av flera anledningar: delvis för att hon tror att den enda rätta moralen och livstilen finns i islam och det är omgivningens ansvar att se till att hon kan leva efter den, delvis för att hon flytt hundratals mil bara för att be om någonting som är typiskt muslimskt.

Flyktingen har gjort en resa ut i det hon anser vara avvikande och frågar ombudet efter något tryggt, något normalt, något muslimskt. Det mindre komiska är att muslimer och etniskt svenka politiskt korrekta behandlar dem som redan byggt upp samhället som avvikande omöjliga svenskar som aldrig funnits.

Islamisternas grogrund finns inte i Rosengård eller Bergsjön. Den finns i de politiskt korrektas bild av hur människor ska vara för att passa in i deras värld. Det är en mall som kräver total underkastelse av alla utom de anser vara i ”utanförskap” (och då ”utanförskap” enligt deras strikta definition): ”Tyck exakt som vi eller acceptera stigmatisering” acceptera att fackföreningar finner grogrund för att utesluta medlemmar som inte tycker exakt som dem, acceptera att få sparken från arbeten. Inte för att du gör något brottsligt, utan för att du inte tycker exakt som någon godtycklig ”värdegrund” som är skapad för att skrämma folk till att tycka exakt och precis som dem som skapat denna politiskt korrekta åsiktskultur.

Så kunde Peter Leander, nån reporter på tidningen ”Arbetaren” ha skrivt för att förstå sin egen dubbelmoral och hyckleri. Men istället skrev han såhär:

(Klicka på bilden för att se hela texten)

Politiskt Inkorrekt

(Jo, jag vet. Detta är en billig kopia av den poltiskt korrekta retoriken att använda någon annans text och byta ut ord för att ”bevisa” dubbelmoral, men ville bara testa för att se hur simpelt knep det är.)

Om jag känner mina politiskt korrekta rätt så kommer den första invändingen att vara att man inte kan jämföra filmen sällskapsresan med människor som flyr från Islam med fulla svenskar. Detta eftersom den ena gruppen reser frivilligt. Men jag vill påstå att de allra flesta flyktingar och dess anhöriga har valt just sverige pga vissa orsaker. Det som sverige (och västvärlden) kan erbjuda existerar inte i den kultur och tankesätt som de själva väljer att leva efter.

Den andra förutsägbara invändingen är att jag drar alla muslimer över en kant. Men då ber jag den poltiskt korrekte att läsa Leanderrs text en gång till, allternativt så många gånger som behövs. Och förstår man inte så gör man sig själv en tjänst genom att bara ignorera mitt inlägg så att jag inte får än mer bränsle till mitt ”hat” till den poltiskt korrekta tankevärlden.

Annonser

Ett svar to “Muslimer på sällskapsresa”

  1. Anonym Says:

    varför är det bara inavlade vargar som det är skyddsvakt på det finns ju fler som är inavlade


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: