Vänsterns populistiska överdrifter

Göran Skytte har en del poänger i sin kolumn i SvD där han tar upp vänsterpropagandans överdrifter. Som exempel tar han proffstyckarna Helle Klein och Janne Guillous vänsterpopulistiska argument på Aftonbladet. Vänsterpopulismens kännetecken är ju att överdriva och generalisera, fast från andra hållet då.

Precis som jag hela tiden hävdat så anser även Skytte att populisterna gärna klumpar ihop alla muslimer med extremisterna. När några som helst polisiära aktioner eller annat som är ämnat till att försöka komma åt islamstproblemet föreslås eller praktiseras så poppar vänsteruppviglarna upp i media och vardagen som gubben i lådan och generaliserar, påstår att dessa åtgärder är riktade mot alla muslimer.

Om polisens ingripande härförleden i Göteborg vid ett misstänkt terrorbrott skriver Klein: ”Så behandlar svensk polis människor som heter Muhammed … och som är muslimer.” Den såphala formuleringen antyder att de behandlades hårdhänt för att de heter Muhammed. Vilket naturligtvis inte är sant.

Ett annat populistiskt knep är att ständigt jämföra alla muslimers situation med judarna på 30-talet i Tyskland. Naturligtvis så är ju inte muslimernas situation någonstans i närheten av de övergrepp som judarna utsattes för. Sådana känslostyrda propagandayttringar hjälper inte muslimen i gemen. Man måste dagtinga med sin logik alldeles för mycket för att köpa de argumenten. Alla vi som inte klarar det kommer att förbli ”islamofober” som försöker behålla förnuftet.

SvD

 

Annonser

3 svar to “Vänsterns populistiska överdrifter”

 1. Ol Gregg Says:

  Och hur många självmordsbombningar utförde judar i sin religions namn i Tyskland?

 2. Skeptisk Says:

  En intressant uppgift de nämner på SvD är detta: ”Den 15/9 1935 antog det nazistiska Tyskland en serie antisemitiska lagar som brukar benämnas Nürnberglagarna. Lagen ”till skydd för det tyska blodet” förbjöd äktenskap och förbindelser mellan judar och personer med ”tyskt blod”.”.
  Det är speciellt intressant då det inom islam finns vissa lärda som har liknande åsikter: ”It is forbidden for Muslim women to marry non-Muslim men, according to the Qur’aan, the Sunnah and the consensus of the scholars (ijmaa’)…” dessa visdomsord står tydligen Sheikh Muhammed Salih Al-Munajjid för [Källa: http://islamqa.com/en/ref/1825%5D.
  Innebär detta indirekt en ökand anhöriginvandring då det finns begränsat med muslimska män i Sverige?
  Att en muslimsk man gifter sig med en judinna eller kristen går dock bra [Källa: http://islamqa.com/en/ref/21380%5D. Jämlikt och bra…

 3. gerhard nilsson Says:

  Åsikten att muslimska kvinnor inte tillåts gifta sig med icke-muslimska män är inte något påfund av muslimska lärde, utan helt enkelt ett faktum i Koranen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: