Koranen och problemet islam.

Jag noterar att alltfler av mina inlägg på senare tid lutar åt islamofobin som jag njuter av. Kanske försöker jag bota mig själv genom att skriva ner det, en erkänd självbehandlingsmetod. Nåja, nu har jag hittat islamofober som tittat kritiskt på boken som motiverar islamister och andra muslimska fundamentalister.

Som alla som hänger med i debatten vet så är ju koranen är den absoluta sanningen och kan inte ifrågasättas. Det muhammed gjorde och sade anses vara sanningen som alla ska följa. I alla fall om vi ska tro de muslimer som den politiska korrektheten lyfter fram som representanter för alla muslimer.

Nåja, nu till ämnet. På 70-talet hittades den äldsta nedtecknade koranen som visade på att koranen bara är, precis som bibeln, en källa som kan tolkas lite som man vill. Den var skriven på ett sånt sätt att ett ord kunde ha uppemot 30 olika betydelser. Den visade att verser omformulerats för att få en annan betydelse. Precis som med bibeln så fattade ”lärda” som ville behålla sin makt någon gång under historien ett beslut där de låste fast tolkningarna så att det passade dem.

Nu ska det ju sägas att även bland muslimer så finns det de som förstår att koranen är en symbolisk beskrivning av historien och det allra mesta som står där har ingen som helst relevans idag utan var avsett för 600-talets troende. Men dessa tänkande varelser förtrycks effektivt av dagens islams alla hatmuslimer OCH viktigast av allt: av alla politiskt korrekta som tolkar islam till fundamentalisterrnas fördel (genom att de ges tolkningsföreträde)

Vad skulle hända om den politiska korrektheten slutade göra reklam för fundamentalister? Vad skulle hända om media i sina nyhetssändningar letade upp de civiliserade delarna av islam och bad dem kommentera dagens islamska händelser ur deras perspektiv? Naturligtvis så måste deras identitet döljas av uppenbara orsaker, men ändå.

Titta på klippet och vidga vyerna.

Titta gärna också på islamofoben Sam Harris som analyserar resultatet av den tolkning av islam som vi islamofober ser vara den som får tala för alla muslimer:

Klippet ovan är bara en liten del av en föreläsning om religion i allmänhet.

Hela föreläsningen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: