Mäns våld mot kvinnor

Den från feministiska ideologin baserade begreppet ”Mäns våld mot kvinnor” används som en officiell sanning i Sverige. Låt oss använda den feministiska tekniken med ”problematisering av normen”.

Ett exempel är ”Handlingsplan för att bekämpa mäns våld mot kvinnor” Mäns våld mot kvinnor omfattar lustigt nog även våld inom samkönade förhållanden. Det låter lite homofobiskt egentligen. Säger man inte rakt ut att man lider av en mental sjukdom eller beteendestörning när man antyder den homofobiska fördomen om att det finns en ”man” och en ”kvinna” inom ett homoförhållande, som om dessa bara är dåliga kopior på det heterosexuella förhållandet?

Enligt den feministiska definitionen är män en enhetlig grupp. Detta baserar de på att vissa män är ”män som slår kvinnor”. De kan även basera det på att män som slår just kvinnor oftast är män och därför är det män som sådana som är problemet. Därav detta begrepp som nu betraktas som sanning. Män har som beteendemönster, som sin kultur om du vill, att misshandla kvinnor. Att det är någonting som är inlärt från barnsben hos män att dominera kvinnor och denna dominans uttrycks bland annat med våld hos män. Kan man säga att det är så? På något sätt kommer jag osökt över till mitt favoritämne (kulturkrockarna) Tänk om vi använde samma betraktelsesätt på andra bettenden som är utvecklade i andra kulturer? Vad brukar man kallas när man hänvisar någonting till inlärt när det handlar om andra sorters kulturer?

Begreppet ”Mäns våld mot kvinnor” säger att det inte finns några individer när det gäller män – jo, faktiskt! Män är offer för sina lustar och betingelser (låter det inte lite som islamism med sina slöjor när man tänker efter?) och kan inte hantera dessa utan att ha blivit utsatta för en handlingsplan. Den logiska frågan blir ju: När handlingsplanen är genomförd så kommer inte män att betraktas som män längre?

Som man känner jag mig kränkt över att klumpas i hop med män!

 

Annonser

Ett svar to “Mäns våld mot kvinnor”

  1. Cello Jr Says:

    ”Mäns våld mot kvinnor” är en kulturrelativistisk fras som PK är förtjust i.

    Ett försök att jämställa svenska mäns våld mot kvinnor med invandrarmäns våld mot kvinnor. En jämförelse som kräver att man bortser från, att emedan en svensk kvinnomördare fördöms av sin omgivning, så handlar en hedersmördare under tryck från sin omgivning och återupprättar sin ”heder” genom att mörda den fru eller dotter som
    betett sig ”olämpligt”. Denna skillnad blundar kulturrelativisterna/”antirasisterna”/feministerna för.
    Eller de är medvetna om den, men vill tabubelägga allt tal om det. Med andra ord är de i praktiken kvinnofientliga och rasistiska och värda vårt bottenlösa förakt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: