Den om att Sverige är rikt.

Maria Wetterstrand (b. 1973). Swedish politici...

Image via Wikipedia

Politiskt inkorrekt har ett referat från Maria Wetterstrand på en chatt på TV4 efter miljarduppgörelsen om ”papperslösa” (illegala invandrare) Intressant nog har inte regeringen och miljöpartiet ens finansierat dessa 1,7 miljarder skattekronor som de i sin ”kamp mot rasismen” genom överenskommelsen lovat.

Det kanske finns pengar som regeringen inte redovisat? Så måste det vara, för vi har ju fått höra att ”man får inte ställa svaga gruppers kostnader mot varandra” så besparingar i välfärden för att finansiera denna kamp är då uteslutna….eller?

Urval av frågor:

Oroad: Hur ska ni göra när de bott här ett tag? Kommer ni verkställa utvisningarna? Eller kommer ni köra på ”humanitära skäl” ? Isåfall så är det ju helt meningslöst att ha lagar och regler överhuvudtaget!

Maria Wetterstrand: Vi har en reglerad invandring i Sverige och utsikterna att förändra detta är små och inget vi konkret heller driver. De regler som gäller ska följas, med respekt för människor och ett värdigt bemötande, även mot de som får avslag på ansökan.

Det intressanta i det svaret är ju att ”respekt” och ”värdighet” blir det ju bara om de illegala invandrarna får som Maria W med anhang vill. Att utvisa någon mot dennes vilja är per vänsterdefinition respektlöst – alltså kan de inte utvisas. En logisk kullerbytta som visar att ord och handling har liten betydelse hos en populitisk politiker med de ”rätta” värderingarna. Det låter så bra att komma med snömos som detta för att låtsas som att man värna om de lagar som faktiskt finns.

Maria W återkommer i chatten ständigt till att ”Sverige är ett rikt land” som har råd både med en generös massinvandringspolitik.

André: Kunde inte de här hundratals miljonerna istället lagts på de äldre, sjukvården och skolan?

Maria Wetterstrand: Jo, självklart. De kunde också läggas på att bygga nya JAS-plan eller bygga fler motorvägar. Sverige är ett av världens rikaste länder. Vi ska vara ett land som erbjuder en fristad för människor som flyr undan förtryck och förföljelse. Vi ska också vara öppna för att människor kan komma hit och arbeta. Det är vad Miljöpartiet har drivit i förhandlingarna med regeringen. (i övrigt driver vi också ökade anslag till inte minst sjukförsäkringen)

Tony: Tycker du inte att det varit bättre med 2 extra miljarder till miljösatsnigar?

Maria Wetterstrand:
Jag anser att Sverige som ett av världens rikaste länder har råd att både lösa miljöproblem och ge människor en fristad undan förtryck och förföljelse.

margit: Kan ni inte ge pengar till långtidsarbetslösas utbildning istället?

Maria Wetterstrand: Jo, det kan vi göra. Men jag anser inte att det ska göras istället. Jag anser att Sverige har råd att både erbjuda människor utbildning och ge en fristad för människor på flykt.

Orolig: Tycker detta förslag är oerhört beklagligt…Tänk på våra egna medborgare istället, som kämpat i tiotals år med uppbyggnaden av välfärden i landet.

Maria Wetterstrand: Jag är så trött på det här ”tänk på XXX istället”. Som om vi inte skulle ha råd att både erbjuda sjukvård till de 9 miljoner som bor här med uppehållstillstånd och de få som av olika skäl lever här utan papper! Det finns inte någon motsättning i detta.

”Det finns ingen motsättning i detta”? Få se nu. Moderaterna försämrar för de riktigt svåra fallen i arbetsmarknaden. För att inte tala om sjukvården, försäkringskassan, skolan. dvs just de ställen som är hårt ansatta av det som massinvandringspolitiken fört med sig och utsatta för sparkrav. Varför ska dessa basfunktioner spara pengar? Varför får de för lite pengar anslagna till sig så att det måste sparas? Sverige är ju ett ”rikt land” Samtidigt så lovar man spendera 1.7 ofinansierade skattemiljarder för att Sverige är ett ”rikt land”

Närmsta  tjänstgörande kommunist hoppar ju säkert in här och säger att ”Sverige skulle inte behöva spara om inte Moderaterna sänkt skatten för arbetarna” Och det skulle ju låta rimligt om det nu inte var så att dessa besparingar på bastryggheten för de som redan bor här var lika stora och ofta förekommande även med det enorma skatteuttaget som rådde innan 2006.

Och nu över till någonting helt annat.

Politiskt inkorrekt har ju tidigare rapporterat om Expressens åsiktskola om hur åsikter ska bemötas av en människa som inte vill hamna i nazistfållan.

Affes statistikblogg vill inte vara sämre och lanserar en skola om Islamistdilemma

PK-dilemma 1 PK-dilemma 2 PK-dilemma 3

Särskilt kul tycker jag om denna om hur mycket kommuner tjänar på att ta emot flyktingar och ensamkommande ungdomar.

Läs mer på Affes Statistikblogg

4 svar to “Den om att Sverige är rikt.”

 1. oskar Says:

  Mår illa när jag ser denna människa vrida käften runt hela skallen för att verka märkvärdig

 2. Varg i Veum Says:

  Personligen mår jag inte illa när jag ser henne. Jag tycker att hon är lite sexig på ett S&M-aktigt sätt 🙂

  Men jag förstår vad du menar 🙂

 3. demokratbloggen Says:

  Nu, jävla slödder ska ni få se!

  Namninsamling mot massinvandringen och bok om hur farlig Islam verkligen är.

  http://demokratbloggen.wordpress.com/2011/03/06/nu-javla-slodder-ska-ni-fa-se/

 4. Rexen Says:

  Hahaha, precis min tanke !
  Tack för en bra blogg


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: