Bränna koran? gäsp…

Jaha, då har tydligen den kristna talibanprästen i USA bränt en koran. Detta kränker islamister såpass att de måste uppmärksamma stollen genom att mörda utlänningar (islam och rasism, det existerar väl inte? Vad säger Gardell?)

Den som inte inser att det är någonting fundamentalt fel med en religion när så många människor som säger sig tillhöra den som känner sig kränkta över vad en människa med lika störd syn på sin religion som dem själva bränner en koran är det något fel på.

Jag slängde en koran på för nåt år sen efter att jag hittat en modernare översättning. Samtidigt slängde jag böcker av Stephen King och James Elroy också, jag tyckte att de tog plats helt enkelt. Koranen hamnade på en soptip där råttor springer och tuggar på den. Säkert har en del fekalier hamnat på den också. Sakta men säkert ruttnar den och blir angripen av mögel. Nu har vi inte herrelösa hundar, som av en händelse är skapade av allah av någon pervers anledning,  i Sverige, men om vi haft det så hade de säkert nån gång pissat på koranen.

Jag hävdar att den muslim som blir känkt av att jag gjort så eller att nån talibanpräst i Florida bränt koranen inte tror på sin egen gud utan använder religionen för sina egoistiska syften som inte har någonting med gudstro att göra. Eller om jag ska vara vänlig: totalt indoktrinerad och intelligensbefriad som skämmer ut Allah. Allah måste ju bli hårt mobbad av de andra gudarna. Eftersom människan gärna tillskriver sina gudar låga mänskliga egenskaper som vrede och hämnd så varför inte mobbning också?

Vem av oss hamnar i helvetet egentligen? Vi som är ärliga i vår gudsförnekelse eller de som hycklar om att vara ”rättrogna” genom att gå omkring och känna sig kränkta över dylika oviktiga handlingar?

SvD DN AB Expr

16 svar to “Bränna koran? gäsp…”

 1. micke Says:

  verkligen synd om dig och dinna tankar . Mäniskor som dig bli aldrig vuxen.

 2. Asdic Says:

  GOP Congressman: Afghanistan Mission ‘Can’t Be Won’.

  A senior Republican member of the House Foreign Affairs Committee today denounced the Afghanistan war as a ”mission that can’t be won.”

  http://www.rollingstone.com/politics/blogs/national-affairs/gop-congressman-afghanistan-mission-cant-be-won-20110317

  Med lite, eller rättare mycket kunnskap om islam, är detta innlysande.

  9:5 Men når de fredlyste måneder er til ende, så drep avgudsdyrkerne hvor dere finner dem, pågrip dem, beleir dem, legg bakhold for dem overalt! Men hvis de omvender seg, forretter bønnen og betaler det rituelle bidrag, så la dem dra sin vei. Gud er tilgivende, nåderik.

  Norska, svenska og alla dom andre ISAF-styrkorna går ut blandt befolkningen för att knytta vänskap.

  5:51 Dere som tror, slutt dere ikke til jøder og kristne! De henger sammen. Den som slutter seg til dem, blir en av dem. Gud leder ikke urettferdige!

  5:60 Skal jeg fortelle om en gjengjeldelse verre enn som så fra Gud? Det gjelder dem som var under Guds forbannelse og mishag, som Han gjorde til aper og svin og avgudsdyrkere! Disse var verre stilt, og mer på villspor fra den rette vei.

  Apor & Svin, Fredrik Reinfeldt? Här menas svenska folket.

 3. Asdic Says:

  ”dinna” tankar?

  Kuffars blir mördade i den muslimska värden och i vastvärlden, enbart därför att dom är vantro.

 4. Varg i Veum Says:

  Kan du inte utveckla lite vad du menar? Var tänker du att jag tänker såpass fel att jag inte kan bli vuxen?
  Menar du att jag generaliserar? Att jag drar alla muslimer över en kam när jag påpekar att det är något märkligt med religionen? Du kanske menar att alla har sin egen syn på islam och man kan inte uttyda trender eller företeelser som baseras på religionen i sig? Att det inte finns några som helst strukturer som har sin grund i religionen? Eller att det finns, men att det är fobiskt att inte ignorera de delar av religionen som har lika mycket grund i den som de ”goda” delarna?
  Istället för att jag sitter här och gissar så kan du ge din syn på saken med annat än en känslobaserad oneliner.

 5. Hasse Says:

  ”Jag hävdar att den muslim som blir känkt av att jag gjort så eller att nån talibanpräst i Florida bränt koranen inte tror på sin egen gud utan använder religionen för sina egoistiska syften som inte har någonting med gudstro att göra.”

  Seriöst, tror du att islam är ”för mer” för den här typen av beteende? Det här är vad deras gudstro går ut på. Det blir inte bättre än såhär. Man kan inte säga att de är dåliga muslimer eftersom de beter sig som sin idol Mohammed gjorde.

 6. Harlekin33 Says:

  Asså, dessa islamistiska fanatiker är ju fan inte av denna jord!!!

  VAD skulle dom säga om man hade ett koranbokbål på sergels torg???

 7. LP Says:

  citat:
  ”Seriöst, tror du att islam är ”för mer” för den här typen av beteende? Det här är vad deras gudstro går ut på. Det blir inte bättre än såhär. Man kan inte säga att de är dåliga muslimer eftersom de beter sig som sin idol Mohammed gjorde.”

  High Five till Hasse – detta är vad vi har!
  Detta är islam i sin prydno och tyvärr är det nog utmärkande för religion i största allmänhet även om man kan finna vackra spår av verklig humanism i en del andra religioner.

  @micke och Asdic
  Lär er stava. Det räcker inte att läsa koranen för att bli bildad. Sådan läsning är nog snarare ett hinder för verklig utveckling.
  Så våga lyfta näsan över den skithög som mohammeds gamla bok utgör och låt er förvånas över världens oändliga skönhet och förunderlighet. Muhammed visste i princip inget om man ställer hans ”visdom” i relation till den samlade kunskap och erfarenhet som vi människor i den moderna världen har under våra näsor. Han var ett stackars barn av sin tid.
  Istället för att ta del av och hänföras av alla dessa skatter bedövar vi oss med banala religioner och infantil underhållning. Dokusåpor och religion, det är samma smörja.

 8. Hugo Says:

  Den verkliga anledningen till attacken:

  http://www.rollingstone.com/politics/photos/the-kill-team-photos-20110327

  Varning för starka bilder!

 9. Varg i Veum Says:

  Man bekämpar alltså rasism med rasism. Och det är förståeligt?

 10. Hugo Says:

  Förståeligt ja. Försvarbart nej. Båda sidor har begått barbariska brott. Den stora skillnaden? Afghanerna är fattiga analfabeter, jänkarna är utbildade från den rika delen av världen.

 11. Rulle Kugg Says:

  Jag tycker att islam är en kolektiv
  sinnessjukdom.

 12. Varg i Veum Says:

  Du har en poäng där, ur den synvinkeln är det förståeligt på samma sätt som det är förståeligt att enskilda soldater föråas av krig och tenderar generalisera i en fientlig miljö där de har svårt att skilja de onda från de goda.

  Men vi glömmer gärna bort de ”utbildade” mörkermän (imamer) som med hjälp av religionen utbildar analfabeterna om vad som är rätt och fel enligt den islamska rasismen.

 13. Hugo Says:

  Precis som de utbildade mörkermännen i USA hjärntvättar sitt folk i demokratins och frihetens namn om vad som är ”rätt” och ”fel”.

  Är du emot demokrati och frihet också?

  Jag tycker det är självklart att vare sig man är muslim, anti-USA eller islamkritiker så bör vi tillsammans rikta stark kritik mot ALLA som missbrukar sin makt, oavsett bakgrund. Att kategorisera är väldigt farligt enligt min mening.

  Utveckla gärna också vad du menar med ”den islamska rasismen”. Islam skiljer på troende och icke-troende, men skiljer inte på folkslag eller ras.

 14. Varg i Veum Says:

  @Hugo
  Nu är det inte jag som påstår att rasism har med annat än folkslag och “raser” att göra. Det är sk “antirasister” som kopplar religionerna med raser. Du kanske inte är uppdaterad på den nya betydelsen av “rasism” som den politiska korrektheten bestämt?

  Men jag använder gärna denna paradox för att visa det bisarra i att hitta på nya betydelser när argumenten tryter. Det är normen i svensk debatt nuförtiden att kalla allt (i denna sortens diskussion) som man inte håller med om för “rasism” eller andra populistiska epitet, som ”islamofob” t.ex.. Sålunda blir det rasism de “analfabetiska” ägnar sig åt när de avskiljer huvuden från kropparna på icke-muslimer.

  Är det inte förresten lite fördomsfullt (eller rasistiskt om du vill) av dig att förutsätta att bara för att man är analfabet så har man en större förkärlek till att döda folk när de känner att deras religion ”kränkts” 😉

 15. Hugo Says:

  Nu har du redan glömt min poäng i min första kommentar. Det var knappast koranbränningen som orsakade attacken, utan snarare Kill Team-händelser och liknande.

  För övrigt kan jag säga att jag har hängt med i islamkritik-världen. Jag kan eran retorik som tar till allt mer desperata metoder. Ni blir kallade för rasister och kontrar med att kalla muslimerna för detsamma.
  Men oroa dig inte, det brukar gå över vid 12-årsåldern. Jag var likadan på dagis:
  -Du är dum.
  -Nej det är DU som är dum.
  Dagisnivå!!

 16. Varg i Veum Says:

  Ok, känns det bättre nu Hugo? Nu när du inför dig själv fått visa att du är en riktigt vuxen människa?
  På vilka fakta baserar du ditt påstående om att det var några enstaka soldaters sjuka tidsfördriv som orsakade morden från dina analfabeter? Inte ens analfabeterna påstår att det var det som fick dem att känna för att halshugga någon förra fredagen. Är det inte så att du smetar dina egna åsikter på analfabeterna? Eller du kanske menar att de egentligen bara låtsades vara förfärade av en koranbränning? Att de tog det som en ursäkt för att få visa sin avsky för vad dessa enskilda soldater gjort?

  (jag kommer snart att starta en systerblogg som heter ”relativiseringsbloggen” för att visa hur den politiska korrekthetens relativism fungerar 🙂 )


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: