”Those where the days..”

Group shot of the Monty Python crew in 1969

Image via Wikipedia

Det är synd att Monty Python inte finns längre. Det hade varit roligt att se ”Life of Abdul” med samma intelligens som ”Life of Brian” Denna fantastiska film som begick lustmord och slaktade logiken bakom både religiösa och andra fanatikers och fundamentalisters idévärld. Men det kan aldrig hända igen för det var från tiden innan fanatiker tilläts skrämma hela västvärlden och vi hamnade i en svartvit värld där de som väljer att känna sig kränkta och dess svans styr nickedockorna. På den tiden då satir, ironi och humor sågs för vad det var. Idag har man effektivt döpt om dessa tre livsviktiga (för ett samhälle) till ”hat”

Det är bland annat denna svunna tid som får vissa av oss att sakna den värld ”som aldrig funnits” som det så populärt heter…

Annonser

10 svar to “”Those where the days..””

 1. Tom Alberts Says:

  Titta på videon på YouTube och tyckte inte den var varisäg rolig eller ens intressant. Liksom jag har tagit upp debatten med några Sverigedemokrater har jag börjat syna muslimerna i Sverige. Som du kanske vet finansierar Saudiarabien många moskéeer i Sverige. Och den riktningen inom Islam tillhör de mest reaktionära. Jag har ställt en del direkta frågor till dem.

  Och kristendomens härjningar runt om i världen är inget att vara stolt över.

  Jag har arbetat i massor av länder och känner mig mångkulturell. Racism har funnits och finns i många länder. Jag blev ursinning då en vit busschaufför i Nambia kränkte en svart kvinna från Angola (hon var chef för Forskningsinstitutet inom fiske). Likaså blev jag ursinning då min äldste son, (indian från Peru) skulle köpa biobiljetter i Lund och hon sade att de var slut. Jag ställde mig då i kön och kunde köpa biljetter!

  Det finns en ruskig trend i Sverige att många ”knegare” liksom en del andra har starka racistiska tendenser likt de som Klu Klux Klan hade i USA. Jag anser att invandrarpolitiken måste ses över. I USA blir man inte medborgare förrän man kan dokumentera kunskaper i engelska och den amerikanska historien.

  Vår kristna eitk påbjuder att tycka synd om och vara givmild mot individer, men räcker ofta inte till för att hantera de större bakomliggande problemen. I Addis Ababa, Etiopiens huvudstad, flockas tiggare runt svenskar i bil för att vi är så ”snälla”. (Varje land har sin egen kod på registreringskyltarna). Och tiggarna kan bli ganska hotfulla.

  Ha det, Tom

 2. Varg i Veum Says:

  All humor kan inte gillas av alla. Om det vore så så skulle det bara finnas en sorts humor som var accepterad. Som den i Iran eller det gamla sovjet….
  Jag finner Life of Brian rolig för att de driver med det uppenbara hyckleriet och de logiska kullerbyttor som fundamentalister bygger sin världsbild på. När jag såg den första gången som ungdom så fick jag helt nytt perspektiv på vad som var ”rätt och fel” och det var inte det jag fått lära mig i den svenska skolan och samhället. Jag såg att det fanns mångfald av åsikter och att en åsikt inte var den rätta. Att det finns nyanser i världen.

  Hur menar du att du är mindre rasist om du tycker att man inte ska få bli medborgare i ett land förrän man kan dokumentera kunskaper i landets språk och historia? Den politiskt korrekta hemmagjorda versionen av ”rasism” är ju att om någon ”mörk” (jo, de är lika medvetna om ”raser” som vilken ”rasist” som helst 😉 ) invandrare behandlas annorlunda än en som vuxit upp i landet (t.ex. genom att tvinga dem att förstå språket).

  Kan du förklara ”tendenser”? Det är ett vitt begrepp som är enkelt att använda och som täcker in allt som ens andas andra åsikter än dina. Kan du utvecka vad du menar med nedanstående citat:
  ”Det finns en ruskig trend i Sverige att många ”knegare” liksom en del andra har starka racistiska tendenser likt de som Klu Klux Klan hade i USA”

  Så som du formulerar dig så är intrycket att du anser att de som inte tycker som du är som KKK eftersom KKK råkar ha samma slags tankar som t.ex. jag. Och av det drar du slutsatsen, utan att säga det högt; Om vi inte stigmatiserar folk som har samma slags rasistiska tendenser (enligt din tolkning) som KKK så kommer KKK eller liknande att hota våra liv och demokratin. Eller vari menar du att det ligger ett hot i att det finns människor som råkar dela samma slags tankevärld (återigen enligt din tolkning) som våldsamma organisationer och människor?

  Själv kan jag ju tycka att du själv är ”rasistisk” (ordet får ju som bekant användas på allt som man inte håller med om nuförtiden 😉 ) när du så poängterar ”knegare” som varandes mall för ”rasister”. Bara för att de inte är lika högt utbildade som du så anser du att det på något sätt är naturligt att en obildad människa har lättare att ta till sig människofientliga åsikter och därmed lätta offer för skapandet av en ny förintelse (för det är ju det du och andra säger om man drar ut konsekvenserna av erat tänkande till yttersta gränsen).

 3. Blazej Lukasik Says:

  Man blir trött på detta ständiga argument som skuldbelägger den vita rasen. Oavsätt om dessa historier är sanna eller inte har jag som vit inget gemensamt med den vita busschaffören i Namibia eller korsfararna under medeltiden. Jag är inte ens släkt med dessa människor. Däremot gillar jag inte totalitära ideologier oavsätt om det är vita, gula eller gröna människor som står bakom dessa. Jag gillar inte heller folk som försöker smutskasta min vita ras som jag råkar tillhöra, oavsätt deras ras.

  Om vissa vita har problem med att vara just vita får de väl byta färg, gillar de inte kristendomen får de väl också byta religion eller bli ateister. Men jag har lika rätt att försvara mina åsikter och mitt ursprung som de har att kritisera mig utan att bli kallad för rasist, eller?

  Jag har lika rätt att vara stolt över mig själv som alla andra här på jorden. Men det verkar som om många självutnämda liberaler drar alla vita kristna över en kam och försöker skuldbelägga oss för massa saker. Samtidigt som de påstår sig kämpa för tolerans och öppenhet. Hyckleri!

 4. Tom Alberts Says:

  Du verkar förvirrad.
  Rasismen finns och har funnits bland andra kulturer.

 5. Tom Alberts Says:

  Den sk vita rasen har inget monopol på rasism. Saudiarabien är ett modernt skräckexempel.

 6. Blodsven Says:

  Så..vad är din poäng med ditt inlägg då??

 7. Navigare Says:

  DU verkar förvirrad.
  Det är idag totalt innehållslöst och intetsägande att kalla någon för rasist. Därmed är det knappast meningsfullt att tala om rasism heller. Det finns ju inte längre någon samsyn på vad orden betyder.

 8. Varg i Veum Says:

  Ja, jag kanske är förvirrad för jag kan inte se att jag nånstans påstår det du skriver. Jag är till och med så pass förvirrad att jag hävdar att jag aldrig påstått att någon folkgrupp eller kultur har ensamrätt på rasism, tvärtom. Den absoluta majoriteten av jordens befolkning är rasister enligt den meningen det ordet har idag. Du kanske kan minska min förvirring och motivera din kommentar? för jag finner den ganska irrelevant med tanke på vad jag skrivit i stycket du svarar på.

 9. Tom Alberts Says:

  Kanske missförstod jag dig.

 10. Varg i Veum Says:

  Vet inte om du menade att du missförstod mig? Men i så fall är det lätt hänt 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: