Nato hjälper islamister i Libya?

Ur askan in i elden i Libyen? När man fått bort Ghadafi så kommer det ju att bli en huggsexa om makten. Kanske blir det demokrati, kanske inte. Men det verkar som en hard core islamist är en av de högsta ledarna för rebellerna. Ska bli intressant och se hur mycket mänskliga rättigheter det blev av det hela. Islamister har ju inte visat sig så mycket under upproren i mellanöstern, förrän efteråt.  De har låtit folket göra jobbet för att sen glida in på en räkmacka 🙂 Så i alla fall i Egypten där Hjärpes ”folkhemsmuslimer” Muslimska brödraskapet visar sina fula trynen mer och mer. Tunisien har det varit tyst om sen diktatorn störtades. Undrar vad som pågår där…

En brasiliansk journalist avslöjar i direktsändning namnet på Al-quaida sympatisatören som leder en stor del av rebellrörelsen. Får se om det stämmer..

Annonser

5 svar to “Nato hjälper islamister i Libya?”

 1. Tom Alberts Says:

  Håller du inte på med ”Som man ropar får man svar”?

 2. Navigare Says:

  Definitionsmässigt kan det aldrig bli demokrati i ett muslimskt land.

 3. Tom Alberts Says:

  ”Definitionsmässigt kan det aldrig bli demokrati i ett muslimskt land”. Nonsens!

 4. Varg i Veum Says:

  Inte vad jag vet, kan du utveckla vad du menar med det? Jag läste om sk ”islamofober” för ¨tio år sen som ifrågasatte om det verkligen var sanning det som rapporterades om Srebenica i västmedia? Dessa blev ju i vanlig ordning verbalt stenade för sitt ”hat” mot muslimer i äkta shariaanda. Men nu kommer det fram, från de som var med själva, att ”islamofoberna” hade rätt, men media i väst valde att inte kommentera det närmare. Antagligen för att det skulle bli komplicerat när saker och ting inte är svart och vitt där man alltid vet vilka som är onda och goda.

 5. Tom Alberts Says:

  Jag håller med dig om att verklighetenär inte svart eller vitt. Jag orkade inte att se hela TV programmet om t.ex. Srebenica.
  Beträffande intervjuen med Brasilianaren känner jag mig tveksam. Hoppas att någon tittar närmare på frågan. Har svårt att tänka mig att NATOs underrättelsetjänster inte skulle vara informerade. Och att stödja en isalmistisk rörelse innebär inte i sig något ont.

  Till slut så hade Economist en mycket bra artikel om Al Jazeera (stavning ?). The Economist ansåg att den TV kanalen i mångt och mycket har varit väldigt pro Al Jazzedra. Artikeln lyfter också fram de svårigheter som tornar upp sig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: