Under tiden på twitter….

Någonting som jag inte hade en aning om, tack vare att jag fortfarande av någon outgrundlig anledning litar på att svensk media objektivt berättar om omvärlden, är att det finns risk för krig i mellanöstern. Råkade se det på twitter där Jerlerup från liberaldemokraterna och bloggen frihetssmedjan förvånat frågar varför svensk media inte har rapporterat om eventuellt oljekrig i medelhavet.

Det vi fått höra är hur kränkta turkiet är för att några islamister råkade ut för verkanseld när de försökte för allahs skull misshandla elitsoldater under förra årets skepp till gaza och har skickat krigsfartyg för att hota israel. Nu visar det sig att det inte är så enkelt (som vanligt) som konsensus i Sverige vill få det att framstå som. Grekcyprioterna har tydligen hittat olja i medelhavet och skaffat sig ett hemligt avtal med Israel om beskydd. Antagligen för att de visste att det fredliga Turkiet, som vissa vill ha med i EU, skulle börja vapenskramla. Kanske är det mina konspirationsgener som satt igång, men politiken i den sfären är aldrig vad det ser ut att vara, så ingenting skulle förvåna mig. Vad säger Mathias Gardell? Från Jerlerup/Frihetssmedjan:

Norra Cypern är ett område som bara erkänts som en självständig nation av Turkiet och frågan om Norra Cypern är fortfarande väldigt känslig: Det har nästan orsakat krig de två länderna emellan förr. Speciellt då Turkiet invaderade landet 1974. Det är Norra Cyperns status som suverän nation som ställer till det. Grekcyprioterna hävdar sin rätt till ett område som Turkcyprioterna också anser är sitt-

Grekcyprioterna i Södra Cypern har anlitat ett amerikanskt bolag och ska börja börja borra efter olja. Turkiet har svarat på detta genom att anlita ett norskt skepp som nu är på väg ut till den omstridda zonen, vaktad av en turkisk fregatt.

Grekland fruktar å sin sida ett anfall mot en grekisk ö och har därför slutit ett hemligt försvarsavtal med… Israel! Vilket har fått Turkiet att Vi varna Israel att inte heller sända militära styrkor för Cyperns skydd, eller som kan hota deras ”intressen!”.

Både Grekland och Turkiet och Israel har höjt sin beredskap, samt cyprioterna. Vi läser att grekiska flygare fått sin helgpermission indragen och flygplan från alla sidor flyger över områdena.

Följ händelseutvecklingen på Frihetssmedjan Länksamling

SvD DN  DN DN DN Ex SVT DN Ledare Ex

Annonser

3 svar to “Under tiden på twitter….”

 1. tomsolna Says:

  Svenska massmedia är vädldigt ytliga i sina analyser. Gör de mera noggranna analyser har de oftast ”kopierats” från t.ex. Le Monde elle the Economist.
  Jag anser fortfarande att på sikt bör Turkiet bli medlem i EU.

  Beträffande krig i Medelhavsområdet så har de ju pågått sedan länge. T.ex. sönderfallet av ex Jougoslavien och Syriens intåg i Libanon. Kanske minns du UK och Frankrikes försök att ockupera Suez kanalen.

  Har varit i kontakt med en grupp djupt religiösa katoliker på Irland. De hävdra på fullt allvar att den fria aborten kan jämställas med Hitlers utrotning av judarna. Då jag någr veckor sedan såg ett TV program från Polen hävdade några människor samma tolkning.

  Huamej jag blev skrämd.

 2. Turkiets vapenskramel och hot mot Israel får helt plötsligt en förklaring. « Varjager's Weblog Says:

  […] har tagit upp det och Varg i veum har belyst det. Så var det med den medkänslan med sina islamiska […]

 3. Anonym Says:

  Tack för tipset. Det här har jag inte hört eller läst om i svensk media. Men det kommer säkert upp på dagordningen när det ”hettar” till.
  Peronligen ser jag inte någon vits med att Turkiet skall med i EU. Turkiet ligger inte i Europa. Turkiet är på väg mot en muslimsk stat. Och en sådan står i kontrast till Europa som är mer kristet. Om Turkiet går med ser jag på sikt att en islamisering av Europa står för dörren. Det är inte politiskt korrekt att säga så men det är min ärliga övertygelse.
  EU stora prolbme och dessa blir inte mindra av att Turkiet kommer med.
  En konflikt i medelhavet angående oljan kommer motsättningarna fram, Grekland-Turkiet, Israel-Turkiet och alla ”de nya” arbastaterna som sakta kommer att glida in i varianter av muslimska stater.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: