Erkännande äntligen!

Jaha, då har Fredde Reinfeldt gett kritikerna till invandringspolitiker rätt: Det kommer in mer folk än man kan ta hand om, dvs folk importeras till bidragsberoende. Vi ska inte vänta oss att arbetslösheten går ner så länge sverige tar emot 30-40 000 varav många (flesta?) mer eller mindre är analfabeter. Ren logik och det har naturligtvis Fredde & CO fattat, men mot nazifobi biter inte logik och verklighet.

Huvudsaken är att ”sverige ska vara ett öppet land” Därför har vi råd med att arbetslösheten kommer att parkera på minst 7-8%.  Och detta utan att det tär på välfärden. Den obligatoriska försämringen av välfärden har ingenting med att det inte finns pengar att göra ska vi förstå. Vi är bara ”medmänskliga”

Samtidigt blir det ju lite lustigt med alla dessa incitament för att få folk att söka arbete. Det SKA vara fattigt och det SKA vara skämmigt att leva på arbetslöshetsförsäkringen om det tar ”för lång” tid, i alla fall för de som är vana vid mer. De som kommer idag har nog aldrig ens sett så mycket pengar som regnar ner från himlen utan att de inte behöver säga mer än ”asyl”. Där ska det inte vara incitament, för när det gäller dem så ”vet ju alla” att dessa invandrare ”inget hellre vill” än att få arbete. Det ska man då jämföra med svenskarna som då enligt fredde är arbetslösa eller sjuka för att det varit för bekvämt och bra betalt.

Ovanligt att höra en politiker säga vad han menar. Hoppas han vågar stå för sin dystopi när valet närmar sig också. Jag tvivlar, ju närmar vi kommer valet så kommer floskler att delas ut åt alla håll horandet efter röster.

Expressen

Annonser

14 svar to “Erkännande äntligen!”

 1. Nisse på Manpower Says:

  Hur mycket arbetslöshet skall vi ta in till landet?
  När kommer de arbetslösa analfabeterna att rädda pensionerna?

 2. Tom Alberts Says:

  Jag letade i ”Ord för ord. Svenska synonymer och uttryck” och hittade inte ordet dystopi.

  ”… mot nazifobi biter inte logik …” Här flummar du igen.

 3. Varg i Veum Says:

  Kolla wikipedia Tom http://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=dystopi&source=web&cd=1&ved=0CDgQFjAA&url=http%3A%2F%2Fsv.wikipedia.org%2Fwiki%2FDystopi&ei=msZDT82-JIXe4QSU3t2qCA&usg=AFQjCNEN2Bene2q7OU9mg1IAN4ebSR8xgw&sig2=GO-T-4GMXjbsmu6ntv7oeQ&cad=rja

 4. Varg i Veum Says:

  Måste tydligen förklara att Fredde är inte den anser att framtiden som han beskriver är en dystopi utan jag anser det. Det är ett sätt att ironiskt såga hans framtidsvision.
  Vad är det du inte förstår i meningen där du har åsikter om flummande?

 5. Tom Alberts Says:

  @ Varg
  Ok nu med dystopi – då jag skriver försöker jag undvika krångliga ord.

  Dina flummerier vänder sig väl knappast till högutbildade? Så varöfr använder du dig av ordet dystopi?

 6. Tarzan Says:

  Off topic >>>>>> du måste länka till Nationell Idag och mördaren Henri Wallner på DN motor

 7. Varg i Veum Says:

  Jadu Tom, jag använder det ordet jag fann enklast? Till skillnad från dig så anser jag inte att folk är dumma per automatik bara för de inte ”bevisat” sina akademiska meriter, som förövrigt har föga att göra med intelligens i dess rätta bemärkelse (dvs så som jag definierar den) Vad som är ”rätt” intelligens eller inte är ju som bekant en fråga som även de lärde har olika åsikter om.

 8. Varg i Veum Says:

  @Tarzan. Jag har läst om denna modiga syndikalist som i vanlig ordning anfaller människor i flock hugger folk i ryggen med en kniv och har funderat på att skriva om honom. Har bara inte kommit på den ironiska vinklingen, väntar på kommunisternas reaktion. Men de som är intresserade av hyckleriet i sverige kan ju själva läsa . Jag förutsätter nu att Nationell idag har läst domen (som de borde länka till tycker jag för att ta udden av den väntade ”kritiken”)
  http://www.nationellidag.se/visa/default.asp?dokID=1756

 9. Tom Alberts Says:

  @ Varg
  Jag använder inte uttrycket dumma utan okunniga. Högre utbildning leder med stor sannolikhet till bättra kunskap.
  Inteligens är vad man mäter med inteligenttest – dvs de finns stora variationer i resultat.
  Vad menar du med ”kommunisternas reaktion”? Finns det fortfarande kommunister i någon större utsträckning i Sverige?

 10. Tom Alberts Says:

  Det finns ett intressant förslag att Turkiet skulle sakapa ett område för att ta emot flyktingar från Syrien. Vi i Sverige borde verka för likartade lösningar. Att ta emot lågutbildade flyktingar är inge bra nlösning, varken för flyktingarna eller Sverige.

 11. Paradigm Says:

  Man kan se på PISAs undersökning av skolbarns prestationer för att se hur inflödet av muslimer kommer att påverka välfärden. Spelar ingen roll om det är fattiga eller rika oljeländer – barnen klarar sig mycket dåligt. Samtidigt är redan nu barnen i muslimfria Polen och Estland bättre än de svenska barnen: http://www.oecd.org/dataoecd/54/12/46643496.pdf

 12. jocke Says:

  ett av göran perssons uttalanden vill jag gärna ansluta mig till, nämligen: ”sverige skall ha en generös flyktingpolitik”. det, som inte framgår av uttalandet är, vilken slags politik saken gäller. som jag förstått saken är det—i skinnsoffan med ett tv-spel i handen åt var och en som kommer. problemet är bara att komma över medelhavet levande i bräckliga båtar, därefter väntar en framtid i landet, där mjölk och honung flyter i dalgångarna.
  min uppfattning från rundresa i ett antal länder är, att många människor skulle kunna tänka sig en vistelse hos oss utan skinnsoffa och tv-spel. dessvärre är politiken utformad så, att det är antingen allt eller inget.
  vargens misstanke, att det kanske inte finns skinnsoffor åt alla som vill hit, är väl motiverad. jag går ett steg längre och frågar om det finns skinnsoffor åt alla, som redan är här. det finns helt säkert en lösning på problemet, men dessvärre har ingen i vårt avlånga land den kompetens, som gör att vi når fram. soffan jag sitter i har en beklädnad av tyg. armstöden är slitna, och man kan se stoppningen undertill. en skinnsoffa, det är vad som fattas, det kan var och en se!

 13. Tom Alberts Says:

  Vargen ger alltid länkar det borde du @Jocke också göra.

 14. jocke Says:

  vargen lämnar också efter sig en massa skit. jocke vet inte vad en länk är.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: