”Negrer och pinator”

Valde en för vissa provocerande kvällstidningsinspirerad rubrik för att koncentrera inlägget till dess essens. Först ska jag säga att jag anser att även Vänsterpartister och de som delar deras tankegods är i sin fulla rätt att skämta om vilka de vill, på vilka sätt de vill så länge de inte skadar någon fysiskt. Däremot är jag fanatiskt emot hyckleri och hycklare.

Som de flesta redan säkert läst och hört så roade sig vänsterpartiser med att förhärliga sitt hat mot meningsmotståndare, Annie Lööf i det här fallet, genom att humoristiskt sätta en bild på henne på en Pinjata. Och visst är det humor för de vuxna, men säger samtidigt lite om hur man indoktrinerar sina avkommor till att inte tänka fritt och självständigt, vilket samtidigt säger lite om vänsterns människosyn och en försmak om vilket slags samhälle som komma skall om de skulle få makten.

De som sympatiserar med Marx ideér, eller variationer på dessa, relativiserar föga förvånande tilltaget. De förstår inte alls upprördheten hos andra än Lööf och hennes partivänner.

Har du någon förståelse för att folk kan ta illa vid sig?

– Nej, det är ju en rolig grej vi har gjort. Vår paroll i år var att vi måste omfördela de resurser som finns. Lööf, Borg och Reinfeldt är symboler för den politik som förs och därför var det symboliskt att slå sönder dem och fördela pengarna inuti. Det riktade sig inte mot någon enskild person utan mot den politik som förs.”

Notera på bilden hur man betonar att pinatan är ”handgjord” och ”av gammalt tidningpapper och klister” ett klassiskt populistisk och retoriskt relativiseringsknep (som jag själv ofta använder mig av för övrigt då denna blogg i mycket går ut på att medvetet använda samma retorik och taktik som ”motståndaren” för att visa att det går att använda på allt 😉 ). Man ska få ”perspektiv” genom att visa hur ”löjligt” det är att reagera emot lite papper och klister, som om det vore det kritikerna reagerar emot. Ungefär som om man skulle relativisera Dan Parks bild på slaven med att det endast är svartvita pixlar på en skärm eller papper. Sålunda anser sig inte dessa vänsterpartister att det finns någonting att ursäkta.

Här får vi lära oss hur det är skillnad på folk och folk. Plötsligt gäller inte den regel som ger ”offret” tolkningsföreträde. För ni vet väl att man som ”offer” för en kränkning är den som bestämmer om kränkthet inträffat eller inte. Men bland denna sortens individer som dessa vänsterpartister, och såna kryllar det av i Sverige, så anser man att det är de som ska bestämma vem som är offer och inte den utsatte. Det finns folk och sen finns det ”folk”, och de ska inte behandlas lika i vissas huvuden.

Ponera att någon (med oidentifierbar partifärg, för exemplets skull) hade satt en bild av en mörkhyad person, eller varför inte en burka eller slöja, på en pinata. Hade vänsterdebattörer då relativiserat händelsen? Hade de sett humorn i det? Nej, naturligtvis inte, hur skulle det se ut på hycklarnas riksmöten när den största hycklaren ska utses?

Anledningen till att dessa indvider vänsterpartiet och andra som delar tankegods med Stalin & CO inte skulle tänka sig att sätta en bild på Nyamko Sabuni eller Abdirisak Waberi på en pinata och låta ens barn slå på dem är ju naturligtvis för att de anser att en sån handling skule visa på ”hat” mot svarta eller muslimer.

Men vänsteranhängare har en fiffig rationalisering för att glida förbi sina egna i praktiken rasistiska värderingar. De anser att Annie Lööf är ett legitimt mål, eller ”Fair Game” en Scientolog skulle kalla det, då hon har ”makt”. Inom vänstern används det sk ”maktperspektivet” för att göra skillnad på folk och folk, att dela upp människor i ”onda och goda” de som har makten är per definition ”onda”. Makt (utanför vänsterns sfär får man förmoda) är per definition någonting ont och ska ”bekämpas”. Vänsterideologins grundpelare är att alla ska ha exakt lika mycket makt, oavsett vad det gäller. Denna tanke är ju bra och fin o allt det där, men det är bara en dröm, en fantasi – så länge människor finns och alla inte är förprogrammerade robotar.

Nu anmärker den som har fallenhet för logik och sunt förnuft att: ”Men Nyamko o Waberi har ju också makt i kraft av sina positioner inom politiken”

Jo, de har makt, men i en vänsterrasistisk hjärna så har de ett handikapp, de är inte ”vita” och kan därför inte attackeras på samma sätt som Annie Lööf. Det är skillnad på folk och folk helt enkelt.

 

SvD   1  2  AB  DN

Annonser

3 svar to “”Negrer och pinator””

 1. Tom Alberts Says:

  Gudrun Schyman hade inte ens läst Marx!

 2. Varg i Veum Says:

  Hallå? det har ingen betydelse för debatten i sverige. Det räcker med att man ”delar tankegods” för att man ska kunna avgöra vad en person är.

 3. kungfy Says:

  Undrar om inte detta är det bästa du skrivit. En fullständig deklaration över hur vänstern tänker och agerar.
  Man tackar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: