Vad är islamisering?

Många undrar vad som menas med ”islamisering” av ett modernt samhälle. När jag pratar om islamisering så menar jag att det moderna samhället anpassar sig till förlegade värderingar som en minoritet av alla inom islam har. Den minoriteten som väljer att leva som på 600-talet, men vissa pragmatiska justeringar.

Det senaste exemplet är Jönköping som böjt sig för islamiseringen och behandlar muslimska barn, vare sig de själva vill eller inte, annorlunda. De har andra regler än ”normala” barn. De tvingas följa värderingar och  regler som deras fundamentalistiska föräldrar anser ska gälla i ett land som befinner sig dryga millenniet ifrån deras drömsamhälle bara för att de befinner sig där.

Tidigare har vi ju sett exempel på badhus som anser att det är helt okej med värderingar där man ser män, även ickefundamentalistiska muslimer(!), som sexgalningar och därför ska kvinnor som bekänner sig till de värderingar som rådde på den tiden koranen klipptes och klistrades ihop. Som alla vet har dylikt sunkigt tankegods även florerat i den upplysta världen. Men den har lyckats förpassa den världsbilden, om inte helt så till största delen till den privata sfären – där fantasier hör hemma. Därför är det stötande för normala människor att bara för att religionen är islam så ska den få försöka dra ner samhället till det stinkande fantasiträsket igen.

SR

Annonser

2 svar to “Vad är islamisering?”

  1. Paul Says:

    Tänkte informera er om en ny Mohammedkarikatyr… http://allahuasghar.wordpress.com/
    Av bloggaren Hadi.

  2. Varg i veum (@VargiVeum) Says:

    Tack för länken. Kan rekommendera andra att läsa den bloggen. En som säger att h*n är ex-muslim och som dekonstruerar den accepterade synen på islam hos random halalhippien…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: