Tankegods inom den muslimska miljön 2

Då har det beryktade uppdrag granskning sänts. Satt o kollade på twitter och många ljushuvuden reagerade precis som jag förutspått. Jiddrar om att det är ”patriarkatet” som är problemet och att ”exakt samma sak finns i alla religioner” och att UG ”ger bränsle åt ”islamofober” ” och att UG utmålar alla muslimer (trots att det är ganska uppenbart att det är några få imamer. Dessa granskas av anledningen att de påverkar många.

Riksmuslimen cherin awad fick många retweets från många halalhippies när hon kom med det chockerande att ”bara en av imamerna praktiserade som imam” Fantastiskt att man kan gå in i en moské och be om en imam så får man nån random muslim som inte kan sin egen religion som rådgivare kan man ju tycka om det avslöjandet..

Det som kom fram bra tycker jag var det faktum som jag ofta påpekat: att denna sortens fanatiska muslimer är de som regeringen, journalister använder som talesmän för muslimer. I den mån sk ”islamofobi” finns så är detta vurmande för galningarna inom en religion en stor bidragande orsak. Varför anlitas extremisterna som företrädare? Varför letar man inte upp imamer o.dyl. som har mer medmänskliga värderingar? De som inte anser att kvinnan är mannens egendom, de som tolkar islam så att homosexualitet och ett fritt liv ( i västerländsk bemärkelse) inte är haram? De som inte anser att ens dotter måste gifta sig med en muslim utan får välja själv? De som inte anser att det är fult att äta grisar och inte anser att slöjan har något med islam att göra?

Varför gör man inte program om och med dessa som går rakt emot fanatikernas version av islam? Är man rädd att de inte finns? Är man rädd för att stöta sig med den muslimska umman? Att det skulle ses som att man försöker splittra islam?

Annonser

5 svar to “Tankegods inom den muslimska miljön 2”

 1. Tom Alberts Says:

  Jag som har levt och arbetat utomlands nästan hela mitt liv kan inte se att det finns något speciellt islamiskt i det som sägs. En av mina goda vänner, professor i nationalekonomi i Tanzania, har två fruar. Har ingen aning om vilken religion han har. En annan god vän i Moçambique fick problem då hans fru upptäckte att han hade en annan också.
  Och att slå sin fru är inte ett islamiskt monopol.
  Uppdrag granskning har tagit hem billiga poänger.

 2. Tom Alberts Says:

  @ Varg
  Det är din fanatism och okunnighet som skrämmer mig.

 3. Mohamed Omar Says:

  Hej! Vill bara tipsa dig om min egen artikel om ämnet: http://alazerius.wordpress.com/2012/05/17/uppdrag-granskning-om-moskeer/

 4. Varg i Veum Says:

  Tack för länken Muhammed Omar! Intressant läsning. Måste erkänna att jag får inte grepp om dig, och det är fascinerande 🙂

 5. varjager Says:

  Tom Alberts, det är din fanatism och blindhet som skrämmer mig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: