Är det mygel på Ungdomsstyrelsen?

Uppdaterat 2013-01-15:

Det visar sig att Avpixlats motsvarighet inom antirasistsfären har grävt djupare och påstår att Kasselstrand ljuger om varför de nekats bidrag. Detta är inte förvånande. Det är möjligt att Kasselstrand har rätt, det är möjligt att avpixlats motsvarighet har det. Denna sortens propagandakrig kommer sig av att alla fakta inte offentliggörs, vare sig hos SDU eller Ungdomsstyrelsen eller gammelmedia. Naturligtvis ska Ungdomsstyrelsen och andra myndigheter som delar ut våra pengar, på sin hemsida ha alla sina handlingar lättillgängliga via länkar så att man själv får avgöra. Vad vi alla mellan de olika kombatanterna ska komma ihåg är att dessa gör allt för att vinna sitt propagandakrig. Ett fantastiskt effektivt sätt är just det vi ser idag: selektiv information.

SDU har uppdaterat sin sida om detta med ett anonymt brev. Om vi hade haft tillgång till Ungdomsstyrelsen alla beslut så hade vi själva kunnat avgöra om SDU ljuger eller inte. Återigen: det är den bristande öppenheten hos myndigheter som skapar dessa propagandakrig vi får läsa i tidningar och andra gammelmedia. Det enda vi vet idag är att avpixlats motsvarighet påstår någonting annat.

Hej twittervänstern. Här ska ni få en konspirationsteori som heter duga. Ni ”vet” ju att vi som inte håller med alltid kommer med såna när vi inte får som vi vill? Vi sitter här med våra ”offerkoftor” och tjuter.

Det verkar som SDU har blivit nekad bidrag pga politiskt mygel. Likt alla andra politiska förbund och föreningar så lever de på våra skattepengar. Hela 258 miljoner skattekronor går i år till att hålla politiska ungdomsförbund levande. Personligen är jag emot alla sorters skattebidrag till politiska eller religiösa föreningar. Men nu snyltas det på våra skattepengar och då ska det vara rättvist i ett land som påstår sig vara en demokrati. Det är alltså inte jag som påstår att sverige är en demokrati.

Ska vi tro på Kasselstrands video nedan och mailkonversationen som SDU publicerar så kan man fråga sig om allt verkligen gått rätt till. Jag uppmanar SDU att lägga ut alla föreningars bidragsansökningar och ungdumsstyrelsens motiv till att neka eller ge ut våra pengar så kan alla se hur mygel kan gå till i en demokrati som sverige. Då blir det inte heller det förutsägbara gnället från twittervänstern om att SDU har offerkoftan på. Eller jo, det blir det ju naturligtvis, de upplever ju att det är deras starkaste argument, och det får vi ju inte ta ifrån dem 😛

Läget är alltså att SDU gjort som alla andra ungdomsförbund och tiggt pengar. Ungdomsstyrelsen godkänner alla andra förutom SDU med motiveringen att de inte kommit in med kompletteringar i tid. Men mail från SDU visar att de visst skickat in dem i tid och till och med påminnt handläggaren om att göra sitt jobb. Men tydligen vägrade hon att titta på kompletteringarna innan tidsfristen hade gått ut.

Jag vet naturligtvis inte om det stämmer eller inte baserat på den information som finns, men jag skulle inte bli ett dugg förvånad om det myglades på detta sätt kan jag ju lugnt säga. Inte ett dugg! Så stort förtroende har det sk ”etablissemanget” hos mig och många andra. Frågan är Visst kan det vara så att handläggaren på riktigt ”glömde” att läsa Kasselstrands mail och påminnelse om att titta på kompletteringarna som handläggaren begärt in. Och att det bara var en händelse som gjorde att hon inte tittade på handlingarna förrän det var försent för SDU att få bidrag.

Därför kan bara total öppenhet tillämpas. Om detta stämmer så ut med allt ni vet SDU. Ni vet lika säkert som jag att finns det en minsta lilla spricka i era anklagelser så kommer den att förstoras in absurdum. Ni verkar ha alla handlingar så att ni kan komma med den anklagelsen ni gör, så offentliggör dem! Lägg ut dem som en zip på piratebay t.ex.

SvD

3 svar to “Är det mygel på Ungdomsstyrelsen?”

  1. skogsfrun Says:

    En annan förening som inte fått pengar är ‘Sáminuorra’, den samiska ungdomsföreningen. Skälet till avslag var att de hade för många medlemmar som var för gamla: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2327&artikel=5409729

  2. Hans Says:

    Ja det är det, naturligtvis.
    Sverige är ett mygel-paradis utan like!
    Jag skrev lite om mygel under några år.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: