Homofobi, genusvetenskap vad är skillnaden?

Idag tänkte jag att vi skulle problematisera normen om synen på normer, men även lite om det här med genushensen favorit: ”sociala konstruktioner”

Ni har väl hört ordet ”heteronormen”? Det hittepåordet används för att beskriva de som är heterosexuella. De heterosexuella är i vissas huvuden egentligen inte heterosexuella utan de är robotar som reagerar på yttre stimuli. Det yttre stimulit i heteronormfallet skulle då vara samhällets ”uppfostran” av människan att bli heterosexuella och se på kvinnligt och manligt ur ett speciellt perspektiv.

Samhället ”tvingar” på ett sätt människan att anpassa sig till en norm genom sitt sätt att behandla människor på ett visst sätt. Gärna då barn som av vissa anses vara oskrivna blad helt utan några naturliga egenskaper ur ett könsperspektiv. Barn blir tydligen heterosexuella tack vare att det är en ”heteronormen” som styr dem till det.

Personligen ser jag en sån människosyn vara minst lika bisarr och skrattretande som homofober har om homosexualitet, ni vet den där om att om homosexualiteten ”tillåts” eller syns i ett samhälle så kommer flera att gå emot sin natur och bli homosexuella, att den naturliga familjebildningen hotas. En del ser det till och med som att ”mänskligheten kommer att dö ut”

Homofober och genushens har förvånansvärts uppenbara likheter i sina tankemiljöer och människosyner. För är inte denna syster till homofobi bara en spegling av homofobers världsbild? Båda anser ju att det är en sk ”norm” som hotar barnen….

Logiskt sett så borde ju även homosexualitet vara en social konstruktion när man tänker efter. Det heter ju att homosexuella ”av naturen” är homosexuella. Men skulle just homosexuella vara mer naturliga än andra?

Annonser

Ett svar to “Homofobi, genusvetenskap vad är skillnaden?”

  1. Malte Skogsnäs Says:

    Välkommen till Genusdebatten (http://genusdebatten.se/) om du vill, Vargen! Du skulle kunna bidra med mycket i kommentarsfälten.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: