Varför ska man ta krav på sharia på allvar? egentligen?

Att muslimer inte är en enhetlig grupp där alla är kopior av varandra är ju ganska självklart för dem som har en hjärna att tänka med (ja, jag riktar mig här specifikt till er som brölar om att andra är ”islamofober” med den meningen!)

Den för mig nyupptäckta sajten som drivs av vad som antiislamofober skulle kalla muslimska ”islamofober” finns en intressant artikel där de kommenterar det faktum att många muslimer vill ha sharia. Många anser att sharia är någonting naturligt och ska inte ”förtryckas”.

Men ska man verkligen ta dessa muslimers önskan om att sharia ska betraktas som någonting legitimt på allvar? Faktum är ju som sagt att det finns inga muslimer som anser att det finns någon enhetlig sharia, alla har sina egan ”tolkningar” som de fått höra från sina sk ”lärda”. Först när muslimerna själva kommit fram till vad sharia är så kan man börja lyssna på krav om att de ska få sina särrättigheter. Om det nu anses att just muslimer (eller religiösa öht) ska få ha en parallell lagstiftning är någonting att sträva efter. Eftersom det är ganska klarlagt att muslimerna aldrig kommer att komma fram till konsensus om vad islam och sharia är, så varför slösar vi kraft och energi på att ta denna sortens stollar (alltså de som vill att sharia ska finnas i civilcerade länder) på allvar? Varför avfärdar vi inte dem på samma sätt som kristna religiöst förvirrade (som ”God hates Fags”) som även de gjort ”tolkningar”?

Freearabs artikel

Annonser

2 svar to “Varför ska man ta krav på sharia på allvar? egentligen?”

  1. Pica pica Says:

    Självklart ska vi inte diskutera införandet av sharia här. Sverige har religionsfrihet, vilket också innebär att vi har frihet från religioners inflytande på vårt statsskick och lagar. Våra lagar är stiftade av människor och revideras med vår utveckling. Sharia är enligt muslimer Allahs lag och instiftad (och oföränderlig) av deras gud. Det finns många inriktningar inom islam och inom varje inriktning har de sina ”lärde” som tolkar på sitt sätt. Därför råder en stor oenighet om tolkningen även INOM islam. Vi har sett hur islams ”lärde” i olika länder utfärdar sina fatwas enligt sin inriktning. Kanske detta har att göra med att flest muslimer faktiskt mördas av andra muslimer?

    Genom att vi separerat kyrkan och staten har vi sagt nej till prästers inflytande i politiken. Skulle vi då acceptera införandet av en annan religions rätt att påverka vår politik?

  2. Erik Says:

    Om du på allvar skulle gå fram till en beslöjad kvinna och tacka henne för att hon skyler sig och därmed räddar dig från att bli en våldtäktsman, så skulle hon garanterat bli kränkt. Då också.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: