Kan man ta ”medmänskliga” på allvar? Berätta varför.

Vissa människor förklarar de återkommande kravallerna i vissa förorter med att de inte får jobb av samhället. Enligt dem är det naturligt och lättförklarat varför det sker. Saken är biff liksom. Detta tror de fullt och fast på.

Men jag skulle vilja utmana logiken som denna sortens människor använder sig av.

Låt oss säga att allt är så enkelt att det beror endast på ”utanförskap”. Ungdomar känner sig hopplösa inför framtiden och ”protesterar” genom att förstöra för sina föräldrar och grannar som inte väljer våldets väg. Det är en ”naturlig” konsekvens av regeringens politik och av faktum att de inte har arbete.

Men det är inte sällan samma sorts människor är för vidöppna gränser till Sverige. Illegala invandrare har samma rätt att göra en bosättning i Sverige som Israel inte har i Palestina. (Det är bara i Palestina folk har rätten att äga sin mark som de kallar palestina. Där får inga illegala invandrare bosätta sig. Det är som inte våldet som bosättarna och israel ägnar sig åt som är grundproblemet enligt denna tankevärld dessa människor befinner sig i, utan att israeler i grunden är papperslösa invandrare som ”tar” land från araber..lustigt nog…)

Det jag finner konstigt är varför man inte gör kopplingen antalet arbeten vs antalet sökanden. Som jag förstått handlar det om någonting som de kallar ”medmänsklighet”. Det som förvirrar folk utanför den definitionen av medmänsklighet är hur man logiskt får ihop sin ”medmänsklighet” med verkligheten.

Man gnäller alltså på regeringar (sossar som borgerliga) för att de inte släpper in alla som vill, samtidigt snyftar man om det ”utanförskap” som förvärras av den extrema invandringspolitiken när den massan som faktiskt lyckas få permanent uppehållstillstånd inte får jobben som inte finns.

Å ena sidan vill man framstå som ”medmänsklig” men man vill inte, är inte intellektuellt förmögen skulle jag vilja påstå, att ta ansvar för sin ”medmänsklighet” Det är då man skyller alla problemen man själv skapar på ”rasism” och när alla inte köper den förenklingen, på ”strukturell” sådan.

Berätta för mig varför man ska ta en sån tankevärld på allvar? Förutom de lätt uträknade problemen den skapar….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: