Den om arbetslöshet som grund till relativ fattigdom eller: ”Sluta gnäll för fan!”

Från timma ett har det i vissas huvuden varit självklart att det är arbetslöshet som i den yttersta grunden är problemet i yttringar som vi sett i Husby. Den som haft en annan åsikt är fishing in grumly waters, som Ullenhag skulle sagt.

Det låter ju logiskt med de förklaringsmodeller som används. Så låt oss anta att det är så att alla problem med invandring har med arbetslösheten och göra.

Om man gräver lite djupare i problemet, dvs. man stannar inte vid den för ens politiska övertygelse närmaste och enklaste trappsteget, utan tar några steg till. Vad får vi då? Man kanske kan fråga sig hur konceptet arbetslöshet uppstår. Enligt vänsterns problemformulering är det ”makten” som bestämmer hur många arbeten det ska finnas, det får inte skapas mer arbeten än så. Eller hur förklarar man bort de globala effekterna i en ekonomi som verkar globalt?

Det finns ett ”klassamhälle” där de lägre klasserna inte har någonting att säga till om. De ska ”få ” arbeten från samhället.

Hur är det då i realiteten? Vad beror arbetslöshet på om man tittar till verkligheten? Kan arbetstillfällen ha med utbud och efterfrågan att göra? Finns det ett närmast oändligt antal lågkvalificerade arbeten att ”ge” till nyanlända som man inte kan ge till de hundrautsentals som redan finns här och är arbetslösa? Oändligt är väl att ta i, men finns det tillräckligt med rätt arbeten åt den kompetens som kommer? Alla är faktiskt inte raketforskare från norra afrika och mellanöstern som kör taxi, tro det eller ej!

Är inte fakta att de arbeten som majoriteten av dagens flyktinginvandrare och deras anhöriga skulle ha kunnat få försvann typ på 80-talet? Kan man idag göra som jag gjorde i slutet på 70-talet och ringa Scania och kolla om de har arbete och sen nån vecka senare stod jag på verkstadsgolvet och slipade synkroniseringsringar?

Det finns en skriande arbetskraftsbrist inom många områden har vi förstått, men det finns inga som är kompetenta. Så har det varit i årtionden. Inte ens de arbetslösa som redan finns i Sverige är det. Inte ens sossarna, när de hade chansen, gjorde de någonting relevant åt problemet (låta arbetslösa som vill utbilda sig med a-kassan till bristyrken är väl det naturligaste?) Det är inom dessa områden där det är kompetensbrist som jobben skapas, inte inom städbolag, restaurangers diskplatser o.dyl.

Sålunda har vi en stor arbetslöshet som ska försörjas av skattebetalarna. Tro det eller ej, men än efter 30 år eller så, har vi inte sett de fantastiska vinster med dagens invandringspolitik som en del påstår ska ha skett. Och tro det eller ej, staten har inte obegränsat med pengar. Det handlar om prioriteringar, politikerna prioriterar vilka områden det ska sparas på och villka områden som ska få pengar. Politik handar av naturen om att ”ställa kostnader emot varandra”

Så de uttryck för relativ fattigdom (dvs. inte det man normalt förknippar med fattigdom) som vi sägs se i Husby är ett resultat av arbetslöshet enligt vissa.

Samma personer är för en oreglerad invandring (om man ska tro klagandet på migrationsverket, nån annan förklaring går logiskt inte att se) Att den sortens invandrare som kommer inte ”får” arbeten sägs bero på ”regeringen” och sk ”strukturell rasism” inte att det finns mindre antal arbeten än arbetssökande till den sortens jobb som de har kompetens till.

Om man nu vill ha vidöppna gränser där alla som påstår sig vara förföljda ska få bo permanent i Sverige, varför gnäller man då om ”utanförskap”? Varför gnäller man om ”bakomliggande orsaker” och arbetslöshet? Allt det där är en naturlig följd av den formen av invandring vi har där invandrarna hamnar i arbetslöshetskön.

Man fyller med invandringspolitiken på med folk till ”utanförskap” och arbetslöshet och sen gnäller man på ”rasister” för att flytta fokus från sin egen irrationella syn på invandring. Sant är att regeringen är ytterst ansvarig, men jag håller inte med den sk ”problemformuleringen” den är alltför ytlig och känslomässigt förenklad.

Annonser

3 svar to “Den om arbetslöshet som grund till relativ fattigdom eller: ”Sluta gnäll för fan!””

 1. Pica pica Says:

  Jag blir så less på allt gnäll och tyck-synd-om-mig-mentaliteten. Ärligt talat vad förväntar de sig? De kommer hit och får allt gratis som vi hårt arbetande svenskar får spara till. De lever rövare i skolan och skolkar. Resultatet blir att de inte ens klarar grundskolan. Vad gäller arbete så tror jag nu att det är enklare för dem att få jobb – om de vill. Men de kan inte passa tider på en månads sommarjobb, kan inte användas för jobb pga att de struntade i skolan.
  Sen när växer upp ska de ha körkort (får de ofta gratis). Bil vill de naturligtvis ha men det ska vara en ny BMW det duger inte att ärva farsans gamla Volvo. Såg häromsistens ett gäng somalier i en ny BMW stå på torget på en handikapplats med alla dörrar öppna och stereon på max. Bilföraren var kung och kompisarna gröna av avund. Alla fotograferade varandra med senaste mobilen. Säkert skickade de hem bilderna till Somalia. Jag undrar vem som betalar?
  Våra politiker är som dåliga föräldrar som aldrig skulle säga nej, inte ge sina barn några regler eller uppfostran. Bara ge dem mer så fort de gnäller. De ger oss inga pensionsräddare – de skapar monster.

 2. Ugglan i mossen Says:

  Sverige genomgår en av de starkaste urbaniseringstrenderna i Europa.
  Enligt SVD beräknas antalet svenskar 2018 uppgå till 10 miljoner, då behövs det bostäder, så nu skärper regeringen kraven på kommunerna att bygga dessa, ingen kommun skall kunna slingra sig ur detta krav, uttrycker bostadsminister Stefan Attefall.
  Dock utgår inga krav på att landets arbetsgivare samtidigt skall snyta fler arbetsplatser ur näsan, vore rimligt kan man tycka, rimligt vore också att bostäderna byggdes där arbetsplatserna sedan skulle uppstå, eller redan finns.

  Själv bor jag i avfolkningsbyggd sedan 80-talet, redan då sa jag på skoj att vi alla skulle anställas av det allmänna som museiintendenter och konservatorer för att vårda våra hem och industriminnen.
  Några nya arbetsplatser har här inte uppstått sedan min inflyttning på 80-talet, endast någon enstaka garnbod, presentshop, hälsokost, massage och pizzeria.
  Pizzeriorna är de mest långlivade, annat försvinner efter ett par år.
  Pizzeriorna är väl de företag som behöver flest anställda jämför med garnboden som drivs ideellt av sin ägare fram till konkursen.
  Så jag föreslår att förtätningen/bostäderna bör byggas runt Pizzeriorna.

 3. Olli Rein Says:

  Skapar monster av sina barn säger du pica pica. Men är det inte vad Fredrik Reinfeldt och hans Felippa har gjort, båda sönerna är monster varav den yngre Erik tror jag han heter är en riktig värsting. Så negerkungen Reinfeldt vet inte någon alternativ metod för barnuppfostran, och ger de nysvenska muslimdräggen samma odugliga barnuppfostran. I mitt danska inlägg i förrgår kallat Sveriges lögn, ursprungligen skrivet på Gates of Vienna och översatt till danska av Jyllandsposten och slutligen översatt till svenska av mig. Allt förutom ett stycke där den danska texten som blivit formaterad först och det var lögn att få dit svensk text (Om någon har något bra tips är jag tacksam) Sök den på ”Den svenske lögn”. Där stod det i sista meningen att det inte var mer pengar som behövdes utan fasta normer.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: