Varför censureras inte koranen?

Läste på Petterssons blogg en recitering av koranen som fick mig att fundera på det här med censur, stigmatisering och det illa dolda hatet mot avvikande åsikter inom invandringspolitiken, förintelsen och Hitlers Mein Kamp.

”Koranen 8:39: Bekämpa dem tills det inte längre finns några icke-muslimer, och tills all religion tillhör Allah!”

Undrar om det inte är dags att den muslimska världen tar och raderar suror från koranen? De står ju bevisligen där och för normala människor livsfarliga typer använder just dessa suror för att motivera sitt mördande. Och ”vanliga” muslimer i stort ”förstår” dem på ett sätt – det står ju faktiskt i koranen men fundamentalisterna inom islam bara ”tolkar” fel. Denna förståelse och relativisering, som ordet ”tolka” inom religion faktiskt är, legitimierar islamisternas handlingar.
Det går inte att trovärdigt relativisera bort fakta om att de bisarra människor som ”tolkar” koranen ”bokstavligt” anses vara religiösa som vilka muslimer som helst och därmed ska ha samma särrättigheter som alla religiösa.

För när man ser hur reaktionerna inom den muslimska umman och dess vänstersvans blir när någon ritar några streck på ett papper och kallar det muhammed och sen jämför det med ummans reaktion när en muslim skär halsen av en människa mitt på öppen gata och säger att ”koranen tvingar mig…” så märker man en viss skillnad, för att uttrycka det milt.

Det anses fullt normalt i europa att censurera Mein Kampf, åtala förintelseförnekare (eller som i sverige stigmatisera och hata) för att man är rädd att om de inte hatades och censurerades så skulle många ta det som sanning och börja agera därefter. Det är den tanken som hatlagarna baseras på. Men om hatet kläs i religionens mantel så möts hatet av en mycket större förståelse. Man påstår de facto att muslimer som grupp skulle vara mindre påverkbara än folk med vit hud.

Om vi i väst nu ska ha åsiktscensur så är det väl rimligt att börja problematisera synen på religion också?

Brasklapp: Bla, bla, bla, kristendom, bla, bla, bla… räcker det så?

Annonser

6 svar to “Varför censureras inte koranen?”

 1. Mona Westerberg Says:

  Har aldrig hört talas om att ateister våldfört sig på oliktänkande. Bort med alla religioner och deras ”heliga” böcker!

 2. Varg i Veum Says:

  Jadu Mona, då har du inte ”debatterat” med en del religiösa 😉 Bland de första ”dräpande argumenten” de kommer med är just att ”ateister dödar visst, se på Hitler och Staln” och så tror de att saken är biff och slutar lyssna och övergår till känslobaserad argumentationsteknik (förmodligen helt omedvetna om att de gör det)

 3. Pica pica Says:

  Mein Kampf är nazisternas bibel på samma sätt som Koranen är muslimernas. Ska de då utvärderas och bedömas på samma sätt. Svar JA!
  Båda står för anhängarnas strävan att förändra inte bara sitt eget land utan världens alla länder. Ser man det på detta sätt är det enklare att ta itu med problemen.
  Glöm allt snyftande om religiösa anhängares känslighet för att andra inte tänker som dem. Det ingår i spelet. Spelet om makten.

 4. Mona Westerberg Says:

  Hitler = Mein Kampf, Stalin = kommunism.

 5. @koranensbudskap Says:

  (Krigsbyte) [8:39]Och kämpa mot dem till dess förtrycket upphör och all dyrkan ägnas Gud. Om de upphör ser Gud vad de gör;

 6. Pica pica Says:

  De som vill tro på Koranen kan göra det så länge de inte agerar enligt den sagoboken. Vi lever i 2013 och har kommit betydligt längre än analfabeter på 600-talet. Vetenskap och bevisbara rön bör gå före gammal vidskepelse i normala moderna länder.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: