Adolf Hitler och upphovsrätten som möjliggjorde judeutrotningen…

Vi har väl alla hört hur upphovsrättslobbyn säger att sajter som Piratebay hjälper ”den organiserade kriminaliteten” genom att erbjuda folk att ladda ner upphovsrättskyddat materiel gratis. Det är dock oklart hur exakt detta skulle gå till. Enda jag kan tänka mig är att de annonser som eventuellt finns på några piratsajter skulle gå till ”organiserad kriminalitet” om det verkligen gör det eller inte har man inte lyckats visa på något sätt, men det är ju enkelt att påstå det. Det finns många okritiska människor därute som lyssnar på makten och tror att det makten säger är sant.

Så låt oss använda oss av samma logik för att förklara hur Hitler med hjälp av upphovsrättsindustrin lyckades utrota en jävla massa miljoner judar.

Som de flesta som följer debatten vet är det populärt att hänvisa till Hitler när man vill skrämma folk att inte tänka eller rösta på ett visst sätt. Satt och tittade på ett program på National Geographic som hade undersökt Hitlers rikedom. I programmet får vi lära oss att Hitler inte alls var den folkets man som han påstod sig vara, att han levde asketiskt och inte gjorde det han gjorde för pengar.

I själva verket var Hitler en riktigt förmögen man. Och detta pga. upphovsrätten. Hans bok ”Mein Kampf” blev en månglmiljonsäljare världen över och upphovsrättslobbyn såg till att han fick medel för att förverkliga sina planer. Alla foton som togs av Hitler fick han den royalty som upphovsrättslobbyn så absurt kämpar för (de har ju fått igenom att upphovsrätt ska gälla 70 år – efter att konstnären, musikern osv. har dött!)

Under Hitlers tid fanns inte något internet och internetleverantörer att försöka straffa som medbrottslingar till upphovsrätt, eller att parasitera på genom att tvinga dem ta ut extra skatter likt kopierings”avgiften” vi har idag. Då fanns inte heller Piratebay. Hade de funnits då så hade upphovsrättslobbyn utan tvekan fått som de ville.  Så man skulle kunna hävda, med  den ack så vanliga i Sverige guilt by associationpropagandan, att upphovsrättslobbyn gjorde det möjligt för Hitler att utrota judar.

Är det då inte dags att skrota detta nazismens verktyg?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: