Den om den svenska extrema arbetskraftsinvandringen.

Sverige har som bekant OECD-ländernas, om inte världens, mest generösa arbetskraftsinvandringspolitik. Att den är fenomenalt extrem visas inte minst av att till och med LO reagerar på dumheterna. Helt enligt svensk associationspropaganda så anklagar en del proffstyckare och ideologiska zombies på vänstekanten LO för att ”fiska i grumliga vatten” och andra floskler för att LO ser och exponerar någonting som är fel med systemet.

Den svenska extremismen inom arbetskraftsinvandringspolitiken är mer generös än vad Australiens var på 70-talet då det faktiskt fanns behov av alla sorters arbetskraft. Okvalificerad som kvalificerad. Då fanns inte en enorm inhemsk arbetslös resurs att ta av.Vilket naturligtvis gör sveriges arbetskraftsinvandring så som den ser ut idag fullständigt ologisk, för att inte säga bisarr. Det är en sak att arbjuda arbeten till folk utanför Sverige när kompetensen inte finns inom landet, och en helt annan än den svenska regeringen utsätter landet för. I Australienfallet ordnade staten arbete och bostad, och i många fall betalade de själva flytten också. Nu vi väntar bara på att regeringen ska börja med det också. Inga vansinnigheter är för bisarra för regeringen har vi lärt oss.

Detta beslut fattades 2008 och innebär, inte som man skulle tro, att man vill rekrytera kompetens som fattas, utan även alla som kan svinga en kvast eller skölja en tallrik (om man hårdrar vänsterns syn på ”skitjobb som svenskar inte vill ha”) under något år tills de får PUT.

Som normalt begåvade från början kunde se skulle det missbrukas av många företag (och då pratar vi inte om de stora företagen, de sedvanliga hatobjekten) Det var företagare som tog hit anhöriga eller de som betalade dem för att ge dem arbetstillstånd som diskare o.dyl. Säsongarbetare utnyttjades (och fortfarande utnyttjas) betalar inte avtalsenliga löner osv. På vilka fler sätt företagen inom ”skitjobbs” branchen luras vet vi inte då kontrollen bygger på självkontroll och ärlighet, det som byggde upp Sverige mer eller mindre. Det fanns ett kitt som höll ihop folket och samhället. Det förutsägbara misslyckandet tvingade regeringen att skärpa kraven bara ett år efter, så att arbetsgivaren bl.a. skulle visa att de hade råd att betala lönen till den utomeuropeiska invandraren. Naiviteten hos politikerna som beslutat och tjänstemännen som utformat lagen är skrämmande. Antingen är beslutsfattarna mentalt efterblivna eller så är de bara onda och vill förstöra. Eller vad sägs om detta:

En sak som politikerna medvetet valt att inte ändra är regeln om att arbetsgivaren måste annonsera ut jobbet i tio dagar så att de myriader av arbetslösa som redan finns ska få chansen att söka innan de importerar släktingar o.dyl. Kravet finns nämligen, men det finns inget krav på att de måste anställa någon arbetslös som har eventuell kompetens som krävs och som redan bor här – eller ens svara på ansökningarna från inhemska arbetslösa! Och förmodligen finns det ingen kontroll heller eftersom politikerna tycks tro att företagare av naturen är hederligare än den vanlige medborgaren som är hårt reglerad. Arbetsgivaren ska också kontrollera med respektive fack att man ger rätt lön till arbetskraftsinvandraren. Man tycks tro att i det nya experimentet Sverige blivit att man kan lita på att företagen känner nåt slags samhällsansvar. (källa: Assessment and recommendation punkt 12)

Statistiken visar på att det mest är (lågkvalificerade troligast) säsongsarbetare som anställs. dvs. att de efter utfört arbete åker hem igen. Jag kan dock inte hitta någon statistik på hur många som får permanent uppehållstillstånd pga. arbete inom ”skitjobbssektorn” Kan vara så att jag inte har tålamod att leta, men om statistiken finns så har de inte gjort det lika lätt att finna den som den ”positiva” statistiken. Sen finns det åtminstone en länk som jag hade varit intresserad av men som av någon anledning inte finns längre.. Den om utvärderingen av arbetskraftsinvandringen som gjorts ett år efter att beslutets tog. Jag väljer att i mitt konspiratoriska sinne misstänka att den inte innehöll särskilt positiva slutsatser som exponerade beslutfattares kompetens. Eller så är det bara någon mer eller mindre inkompetent webmaster som inte gjort sitt jobb.

SVT

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: