Vad är det för fel på dem ”där nere” enligt vissa proffstyckare?

För de som följer med i debatten i Sverige har säkert noterat uttrycket ”sparka neråt”. Syftet med att säga eller skriva att någon ”sparkar neråt” tycks vara att påtala att det är fel att, som de som slänger sig med uttrycket menar, ”sparka” i riktningen ”neråt”. Inte att själva sparkandet (dvs hånande, problematisering, hat osv.) skulle vara fel, bara riktningen.

Vad menar man då med ”neråt”? Jag har tolkat det som att det är när någon som befinner sig i en upplevd ”priviligerad” position säger någonting som helst negativt om det som floskelspridaren uppfattar som ”neråt”. De som befinner sig där nere enligt den som är benägen att floskla i tid och otid är då oantastbara ur alla synvinklar, de ”där nere” är alltid offer helt utan egen förskyllan och ska skyddas från kritik. Jag kan ju undra i mitt stilla sinne varför man tror att bara för att man är en människa som står lägre i skalan, alltså skalan som dessa socialister bestämmer är normen,  skulle vara mindre kapabla, mindre värda, som människor bara för att en massa proffstyckare tycker det?

För ska vi vara ärliga så är det så att de som anklagas för att ”sparka neråt” lika ofta sparkar åt den riktning som socialister bestämmer är ”uppåt” Vad är det för fel förresten att sparka åt alla håll? Varför måste man anpassa sig till vänsterns norm om vad som är tillåtet eller inte? kan det vara så att fritänkare, såna som kan hålla fler tankar i huvudet samtidigt är ett hot mot ens egna agenda där man vill ha rena fina fack att placera folk och företeelser i?

Låt mig berätta för er socialister att livet, tillvaron, är inte alltid så enkel som Marx ville få det till. Jag förstår att det är ju bekvämare att lägga ut en ritning på bordet och dra gränser om vad som är rätt och fel ur ens egna personliga utgångspunkt, men på vilket sätt tror ni att det är till hjälp för mänskligheten? på vilket sätt hjälper era förenklingar att förbättra samhället?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: