En lektion i propagandaretorik med allas vår Fredde

När husbykravallerna pågick som värst så hade man en ”debatt” i riksdagen. Nedanstående klipp är från den och mellan Fredde och Jimmie.

Detta är ett lysande exempel på hur propaganda fungerar. Det är inte bara fredde som pratar så här, vi känner igen det från en bunt med proffstyckare på kultursidor o.dyl.

Jimmies tes är att det är invandringspolitikens fel att förortskravaller sker. Och då säger han det. Det finns liksom ingen tvekan om att han säger just det: att det är regeringens invandringspolitik som är problemet!

Vad blir då Freddes ”argument” mot det? Jo, han påstår att Åkesson ”skyller på invandrarna”!

Att man måste ta till såna populistiska tricks för tala till folks känslor, att leda bort samtalet från grundproblemet visar att fredde och andra massinvandringsförespråkare inte kan argumentera för sin sak. När de är trängda och inte kan stå för sin sak så vädjar man till massans känslor istället.

Annonser

2 svar to “En lektion i propagandaretorik med allas vår Fredde”

  1. Pica pica Says:

    Jag har sett en ökad tendens från 7-klövern att aldrig ge ett rakt svar på Jimmie Åkessons frågor. Det har gått så långt att man tror att de har allvarliga hörselproblem. De talar om vad Jimmie frågar och och vad han tänker och menar som ska passa deras i förväg uttänkta svar. Är detta en taktik där de grovt underskattar åhörarna eller en oförmåga att ta debatten?

  2. Varg i Veum Says:

    En kombination av båda plus att det är helt medvetet att inte argumentera i sakfrågan, för de vet att känslor är effektivare att använda än fakta. Rent plagiat från en känd propagandaminister på 30-talet. Det var effektivt då, och det är effektivt idag. Problemet för dem idag är att det finns altenativa källor till maktens verklighetsbeskrvning, vilket inte fanns då, så det är långtifrån alla som går på det längre. Det är därför SD sitter i riksdagen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: