Och så undrar en del vad ”islamisering” är….

Då har ännu en islamrelaterad handskakningsskandal inträffat, denna gången i Danmark där en muslim anser att hans bisarra och efterblivna tolkning av islam ska accepteras i ett normalt samhälle. Om dylikt civilisationsfientligt handlande accepteras så får ju sk ”counterjihadister” rätt: islamisering pågår.

Vad är då ”islamisering” undrar en del. Låt mig förklara det på enklast möjliga sätt, ungefär som jag förklarade det för en kompis 9-åring:

Islamisering är när ett modernt civiliserat samhälle (som för länge sen lämnat de unkna värderingar som fanatisk islam står för) införlivar totalt främmande värderingar helt plötsligt. Islam och kulturen som följer är, hur man än vill vrida och vända på saken, inte någonting som naturligt uppkommit utefter den kontext som finns i väst. Islam är främmande, den blir inte mindre främmande bara för att hundratusentals muslimer under en extremt kort tid flyttar till Sverige. Islam och kulturen som följer har utvecklats i den kontext som rådde där nere i öknen under 1400 år. Förhållandena, sammanhanget, kontexten har varit fantastiskt olika i olika delar världen, på så sätt har många kulturer uppstått på jorden, utan kontext så skulle alla ha samma kultur och tankesätt. Alla skulle vara som massinvandringsförespråkarna, och då skulle det inte finnans någon ”mångkultur”.

Sålunda är MENA-kulturen lika avlägsen och främmande, som  den amerikanska är för nyligen upptäckta stammar i amazonas, och går inte att tvinga på folk hur som helst. Genom att tvinga på en främmande avlägsen kultur på en befolkning som står ljusår ifrån den kulturen skapar man främlingsfientlighet. Precis samma sak skulle hända i somalia om en halv miljon västerlänningar under en extremt kort tid beslöt sig för att bosätta sig där.

Vi behöver inte artificiellt skapad främlingsfientlighet ovan på den som naturligt finns hos människan. Att inte politiker och vissa bisarra människor har sån fenomenal okunskap om socialsykologi är egentligen skrämmande, men lätt att förklara när man inser vilken okunskap och brist på logiska resonemang dylika människor har. Först när vi kan diskutera rationellt med såna som kallar sig antirasister kommer vi att kunna undvika onödiga konflikter i framtiden.

Så mitt råd till känslostyrda människor är:

Försök se förbi era känslor, försök se den stora bilden. Försök att inte fördomsfullt klumpa ihop alla människor genom att tro att de är som ni.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: