Stigmatiseringens makt – ett nytt kjolfall

Då har ännu ett kjolfall dykt upp. Denna gång är det en manlig sjuksköterska som protesterar mot det irrationella förbudet att ha shorts.

Jag är förvisso för att en arbetsgivare naturligtvis får sätta vilka klädkoder denne vill. Passar det inte den anställde så kan han söka sig andra jobb där hans eller hennes syn på kläder accepteras. Men det som är humor i kjolfallen är att arbetsgivaren inte verkar ha någon rimlig förklaring till att just shorts skulle vara fel. Inom sjukvården kan shorts knappast vara mer ohygieniskt eller opratktiskt än en kjol.

Anledningen till att kjolen tillåts på män tycks vara rädslan för HBTQ-lobbyns reaktion. Aktivisterna inom den rörelsen skulle mycket lätt kunna få det till att arbetsgivare hatar och vill utrota all transor om män inte fick ha kjol. De skulle mycket lätt kunna bli kallade ”homofober” de skulle som personer stigmatiseras. Då är det enklare att låtsas som att det regnar och att det inte alls är onaturligt och fult att män har kjol.

GT

Annonser

3 svar to “Stigmatiseringens makt – ett nytt kjolfall”

 1. Pica pica Says:

  Fattar inte det här shorts-förbudet. Är det nytt? Har under många år sett olika yrkeskategorier använda shorts under den varmaste tiden. Allt från typiska uniformsyrken som militärer till brevbärare. Skulle vara intressant att få veta vilka som sätter sig emot.

 2. Varg i Veum Says:

  Inom uniformsyrken finns det ”klädkommiteér” som sitter och diskuterar vad som är ”propert” och de sitter och gissar hur de tror att utomstående kommer att se på företaget utifrån klädkoden. Ibland, som när det gäller väktare t.ex. så sätter rikspolisstyrelsen kraven.
  Det finns inget uttryckligt förbud för män att bära kjol helt enkelt för ingen har i sin vildaste fantasi kunnat tänka sig att män skulle göra det. Nu vågar man inte införa förbudet pga. skräck för åsiktsmaffian som har oproportioneligt stor makt i och med att de härjar i media. De kan ju som bekant göra livet surt för företag som bryter normen.

  Naturligtvis är det så att en kjol på en karl är fenomenalt fult, hundratals gånger fulare och värre än ett par shorts, men nu har man målat in sig i ett hörn helt enkelt 😀

 3. Pica pica Says:

  Den ende jag vet som klarat det är Sean Connery (i kilt).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: