Slöja vs bikini

Nu kan det ju vara så att slöjan i klippet protesterar mot att en massa män står och stirrar på en bikinibrud som har bikini, att hen, slöjan alltså, likt svenska feminister inte tycker om att män accepterar sån våldsam nakenhet utan att problematisera det patriarkala systemet. Det kan ju vara så att flickan i bikini är så hjärntvättad av det patriarkala systemet där lättklädda kvinnor blir uppmärksammade av män just för att de är lättklädda, att hon känner att hon måste spela med för att göra sin röst hörd.

Jag förstår inte det turkiska(?) språket, men jag har en fördomsfull känsla av att det är inte vad slöjan blir så känslosam över. Kanske är det min ”islamofobiska” hjärna som hör det den vill höra, men jag kan svära på att jag hörde ordet ”koran” på turkiska(?) Det är logiskt sett inte så långsökt, med tanke på att det är en slöja.

Slöjan har någonstans fått signaler om att det är helt ok att bli upprörd om någon visar sig offentligt i en bikini. Utan ”godkännandet” av majoritetens tankevärld skulle hon inte vågat säga ett knyst utan gått hem eller till moskén och beklagat sig över världens ”dekadens”

Dessa signaler som slöjan och andra med patologiskt fobiska tankar om hud agerar efter är sanktionerade från makten som styr henne. Notera att ingen i folkhopen skrattar rakt ut åt slöjans vansinnigheter, vilket ju hade varit den normala reaktionen hos logiskt tänkande människor som inte var fast i en religiös förmedeltida struktur, de signaler som folket fått i det landet talar om att det är helt normalt att vara en slöja och bli upprörd över att en människa väljer att protestera, eller vad nu flickan i bikini gör, genom att väcka uppmärksamhet med det som är tabu i kulturen som hon protesterar emot. Det som hedrar, och som väcker hopp om framtiden, är att åskådarna försöker skydda flickan i bikini. Flickan som utmanar normen blir faktiskt skyddad av dem som lever i ett dylikt samhälle. Det får i alla fall mig att tro på att människan som ras har faktiskt förmåga att stå upp mot perversa normer, att stå emot hjärntvättade exemplar av normen.

Jag tog upp det här för jag vill komma åt (problematisera) det här med ”strukturer” och ”tankemiljö” och hur den formar individerna i den. Slöjans strukturer vill alltså kontrarasister införa här i Sverige och i väst. Kontrarasister anser att, bara för att det är muslimer som står för det, det är helt normalt och inte alls främmande eller konstigt att man blir rabiat av lite hud som visas offentligt. Denna tankemiljö vill alltså kontrarasister ska vara normalt i ett modernt samhälle?

I ett fritt samhälle så skulle ju naturligtvis slöjans världsbild vara lika accepterad som Breiviks, men tydligen är det nu en gång för alla så att vi måste välja (eftersom total frihet inte existerar) vilken sida vi vill stå på. Det är det som kallas ”polarisering”. Du får inte ha några åsikter som finns mittemellan, du måste välja sida. Väljer du inte 600-talets islam så väljer du per automatik Breiviks 2011-tal. Det är dagens diskurs som bestäms av de som har makten för tillfället.

Annonser

Ett svar to “Slöja vs bikini”

  1. Varjager Says:

    Jag tycker det är bra att hon vågar visa vad som sker.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: