Dissikering av propaganda

För 12 år sen fick världen se hur en palestinsk liten pojke blev skjuten med berått mod av onda israeliska soldater. Det kom till och med en video där en filmare från det franska TV-bolaget filmat hela händelseförloppet.

Kontrarasister världen över var mycket upprörda och bedrövade att återigen har de palestinska barnen fått betala priset av israels hat. Ännu en gång fick vi se bevis på den rena ondskan som Israel står för helt utan anledning.

I Frankrike var det någon som hade fräckheten att ifrågasätta. För detta straffas han nu. Han har ”kränkt” någon, han har förolämpat någon genom att ifrågasätta. Han har ifrågasatt en ”sanning”.

Ifrågasättande av makten anses annars vara någonting som är bra i demokratier, men bara när ”rätt” saker ifrågasätts, i fall där makten bestämt vad som är bra eller dåligt är inte sanningen av någon större betydelse. För sanningen, eller efterforskandet av den kan svida och ”kränka”.

Oavsett om det var fel eller inte av israelerna att skjuta tillbaka mot dem som sköt på dem, så känns det lite fel med denna sortens propaganda. Tydligen är inte palestinasituationen tillräckligt hemsk utan man måste tillverka ”bevis” för att hålla kontraislamofobers känslor svallande.

Vad mer ljuger man om?

Annonser

Ett svar to “Dissikering av propaganda”

  1. Lise-Lotte Says:

    Underbart att du tagit fram ordet kontra! Jag tror att de ej förstår vilka de försvarar


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: