Extremvänsterns trovärdighet ifrågasatt

En tjej (jag tror att det är en tjej, vill inte som Researchgruppen anklaga henne för att vara en hen) har startat en blogg om sexuella övergrepp inom vänstersfären. Det har länge pratats om kvinnosynen inom extremvänstern. Jag har tidigare avfärdat det som nån slags propaganda, för inte håller väl vänsterkillar på med sexism, våldtäkter och andra sexuella övergrepp? De säger ju att de är emot sexism, och en vänsterkille ljuger väl aldrig?

Den gamle kommunistfarbrorn Jinge gick genast ut med en konspirationsteori om att det är Timbro som står bakom nicket @vanstertjej på twitter och står bakom sajten Machovänstern.

Dock har han inga andra bevis än att tjejen valt att vara anonym, att hon använder en mailtjänst som gör att det krävs stor ansträngning och mer kunskap än vad den vita kommunistgubben själv har, om man vill spåra henne. Att hon väljer anonymitet är inte så konstigt med tanke på vilken fäbless för våld som vänstern har i allmänhet och extremvänstern i synnerhet.

I början hyllade vänsterbloggarna ”Researchgruppen” hennes initiativ, de påstår sig veta vem denna vänstertjej är och bekräftar att det problem hon tar upp verkligen existerar i den socialistiska och anarkistiska miljön. Men har nu kommit på andra tankar. Hon ger sin syn här på Researearchgruppens återkallande av deras välsignelse.

Det är intressant och se attackerna på henne från vänsterhåll, det visar på att det finns en varböld som gör ont när man petar på den. Extremvänstern behöver dock inte vara oroliga för att det ska komma fram att de är hycklare, det har vi vetat länge.

26 svar to “Extremvänsterns trovärdighet ifrågasatt”

 1. Stenkvist Says:

  Kan informera om att ”den vita kommunistgubben” besitter avsevärda kunskaper om TCP/IP. Han var nämligen en av Sveriges första hackers. Hackade sig in på något statligt verk, en av Sveriges första, kanske den första t.o.m. Spoofar du dina mail tillräckligt mycket är det nästan omöjligt att spåra det, ja det går, men kräver oerhörd kunskap och resurser. Däremot tror han att all ondska kommer från höger, intelligens och sunt förnuft går ofta inte hand i hand, tyvärr.

 2. Varg i Veum Says:

  ofan, det hade jag ingen aning om…Märkte nu förresten att han börjat följa mig på twitter så jag får akta mig 😛

 3. Malte Skogsnäs Says:

  Projektet Vänstertjej luktar sverigedemokrater lång väg.

 4. Stenkvist Says:

  Ja, det är säkert en illasinnad sverigedemokrat som ligger bakom hela grejen, de är ju så onda.

 5. Varg i Veum Says:

  @Malte. Researchgruppen vet identiteten på kvinnan så ditt luktsinne är inte det bästa 😉

 6. Osynlige Mannen Says:

  Jag har ett förflutet inom yttersta vänstern, alla gör vi ju dumheter i ungdomen. På äldre dagar har jag under en period varit förtroendevald för Moderaterna, men lämnade pga besvikelse över den riktning partiledaren tagit. Jag är även aktiv pistolskytt. Nåväl, var har jag hört kvinnoförnedrande kommentarer fällas? Bland pistolskyttar? Nix. Bland Moderater? Nix. Bland vänsterfolk? Jajamen. Jag förstår alltför väl varför vänsterkvinnor ofta har en så snedvriden syn på män. Inte undra på att de tycker att män är svin. Deras män är ofta svin.

 7. Jinge Flucht (@jinges) Says:

  Jag tror minsann att jag känner Stenkvisten, vi har haft många diskussioner tror jag, fast då kallade han sig för annat.. :-/

  ”Kan informera om att ”den vita kommunistgubben” besitter avsevärda kunskaper om TCP/IP. Han var nämligen en av Sveriges första hackers. Hackade sig in på något statligt verk, en av Sveriges första, kanske den första t.o.m.”

  Jag är under alla omständigheter kunnig nog för att se när andra, lika eller mer kunniga, försöker gömma sin identitet på nätet. Med andra ord så är jag tämligen säker på att @VANSTERTJEJ är en HOAX, men jag tänker inte berätta exakt varför jag är så säker.

  Jodå visst, jag har hackat en del system, men det är preskriberat idag hoppas jag. Jag har inte gjort det för egen vinnings skulle, inte heller har jag avslöjat några hemligheter, inte ens på vilket sätt jag har tagit mig in i andra system.

  Dessutom en ordningsfråga, Vänsterpartiet till hör inte extremvänstern. Den som påstår något sådant vet ingenting om vänstern och vänsterns historia i Sverige. Och jag följer inte denna blogg, har någon ett behov av att svara så får vederbörande pallra sig till Bilderblogg.se och använda kontaktfunktionen där..

  Skit får ni givetvis fortsätta att prata, men helst utan att blanda in mig..

 8. Jinge Flucht (@jinges) Says:

  ”Det är intressant och se attackerna på henne från vänsterhåll, det visar på att det finns en varböld som gör ont när man petar på den.”

  Författaren av ovanstående gör sig verkligen löjlig med det uttalandet. Visst förekommer det mansgrisar även bland vänsterns gossar, men jag kan lova att de är märkbart färre än inom vissa partier på högerkanten. Vet man vad man talar om så uttrycker man sig inte som det citerade stycket. Det visar bara på bristen på kunskap..

 9. Varg i Veum Says:

  Mja, nu blandade du in dig själv, men trevligt att du droppade in och försvarade dig. Sen det här med ”extrem” så har jag förstått att det är ett fritt prefix att använda i nedvärderande och stigmatiserande syfte, med tanke på hur flitigt det används i tid och otid av vänstern, så jag tänkte att jag inte skulle vara sämre. Hela den här bloggen går förövrigt ut på att kopiera kontrarasisters retorik- och propagandateknik.

 10. Varg i Veum Says:

  Ja, det finns manssvin överallt, det är ingen nyhet. Grejen är att det blir sånt liv när vänsterns grisar lyfts fram. Just vänstermän profilerar ju sig som varandes mer jämstälda och kvinnorespekterande än andra, då är det bra att hycklandet problematiseras.

 11. Jinge Flucht (@jinges) Says:

  Jag tror inte att det är ”vänsterns grisar” som lyfts fram, det borde ha framgått av mina skriverier i ärendet. Jag har tämligen stor erfarenhet av ”vänsterns kvinnor och män”, och ja, männen profilerar sig som mer jämställda och kvinnorespekterande, och det gör de med all rätt. Men det betyder ingalunda att det inte finns undantag, men det finns inte täckning för en site som Machovänstern. Jag har en viss erfarenhet av kriminalvården eftersom jag var med och startade ”Den elektroniska fotbojan” i Stockholm så jag vet vilka som oftast ”drabbas” av kriminalvård här i fjollträsk, utan att gå närmare in på ämnet…

 12. Malte Skogsnäs Says:

  Det är inte upp till vänsteranhängare själva att definiera sig som extrema eller inte. Det sköter vi som står utanför rörelsen. Jämför med SD och högerextremister.

 13. Varg i Veum Says:

  Malte har rätt, inga extremister kan själva definiera sig, utan extremister definieras alltid av deras fiender. Så vänsterpartister och andra kommunister är lika mycket extremister som SD.

  Apropå undantag, varför ska ”undantag” ursäktas just när det gäller vänstern, alla extrema SDare är ju också undantag. De allra flesta SDare är inte som undantagen. Lika lite som alla vänstermän är som enstaka mansgrisar hos dem.

 14. Jinge Flucht (@jinges) Says:

  Mja, ni måste nog inse att det är ”folk” som skapar definitionen av extremister. Tänk efter nu och lägg handen på hjärtat: – Hur många procent anser att SD är ett extremistparti? Fråga er sedan: – Hur många procent anser att Vänsterpartiet är ett extremistparti?

  Vad tyckte ni f.ö. om min senaste bloggpost? http://bilderblogg.se/politik/media-klarar-inte-av-jimmie-akesson.htm ? Den var väl bra?

  Mvh Jinge

 15. Malte Skogsnäs Says:

  V har ju lyckats med konsten att göra marxismen/kommunismen rumsren. Då kan nog SD göra sig rumsrena också med åren. De har lite skit att städa undan först. I mina ögon är V och SD samma typ av extremer. Skillnaden ligger som alla vet på vilken sida av vänster-höger-skalan som de befinner sig på.

  Bra skrivet om våra bedrövliga ”toppjournalister”. Det är inte konstigt att alternativa medier poppar upp om det här är det ”bästa” som vi har i landet. Vad har Åkesson sagt för att du ska kalla honom för rasist?

 16. Jinge Flucht (@jinges) Says:

  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article12049791.ab: ”Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”. Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.”

  Det är hans egna ord ur den debattartikel han skrev i Aftonbladet 2009..

  Jag skrev om det i http://bilderblogg.se/kultur/jimmie-akesson-doljer-sitt-egentliga-budskap.htm

 17. Varg i Veum Says:

  Hur många är ”folk”? Bara för att några få brölar högst betyder det inte att de talar för folket.

  Jag har inte varit på din blogg på några år efter att du blockade mig, men jag ska titta på den och om jag blir provocerad så skriver jag en motbild på min egen om jag fortfarande är blockad.

 18. Jinge Flucht (@jinges) Says:

  Vaddå blockat dig ?? Jag har NOLL personer ”blockade” på min blogg…. Noll, (0)…

 19. Malte Skogsnäs Says:

  Rasism? Kanske!

 20. Varg i Veum Says:

  Blocka o blocka, kanske fel uttryckt men för några år sen släppte du inte fram/tog bort det enda inlägg jag gjort hos dig och som inte föll dig på läppen.. vill minnas av att du lyckades få det till nåt rasistiskt, och sen dess dömde jag dig som en som inte gillar att bli ifrågasatt, därav undvikandet av din blogg.

  Men skitsamma, det har ingen betydelse längre…

 21. Jinge Flucht (@jinges) Says:

  🙂 Det är förstås en helt annan sak. Man måste följa de kommentarsregler som gäller, gör man det så får man givetvis sina kommentarer publicerade. Ströks din kommentar så HADE du skrivit något som jag inte vill stå för.. 🙂

 22. Jinge Flucht (@jinges) Says:

  Du kör ju på WordPress.com, men jag har en egen domän och webbhotell, det betyder att det faktisk FINNS plugins där man kan lägga in spammare. Då möts man av en sida som förkunnar att besökaren får söka sig till varmare trakter.. 🙂

 23. Varg i Veum Says:

  Jag skulle vilja fråga om det här med att du inte ”vill stå för” Det är väl inte du som står för någonting i kommentarsfälten? Förutom det du själv skriver naturligtvis. Jag finner denna syn på bloggande märklig.

  Jag kommer inte nu ihåg vad jag skrev, men jag kan garanterat säga att det inte var formulerat så att det kunde uppfattas som hat mot folkgrupp eller individer, eller något som du som bloggägare skulle kunnat hållas ansvarig för i ett tryckfrihetsmål. Säkert var det någonting negativt om invandring tillspetsat med ironi mot ditt inlägg som jag förmodligen uppfattade som hycklande, för det är det jag håller på med, jag är en hyckeljägare 🙂 Det är inte särskilt snyggt eller vuxet av mig, jag vet, men jag finner nöje i det, så jag får stå ut med att alla bloggare inte uppskattar det.

 24. Jinge Flucht (@jinges) Says:

  ”Jag skulle vilja fråga om det här med att du inte ”vill stå för” Det är väl inte du som står för någonting i kommentarsfälten?”

  Men det är bloggaren som får skiten, har man inte läst en helsida i Expressen om sig själv för vad ngn annan skriver så kanske man inte förstår det där..

 25. Varg i Veum Says:

  Haha…nä jag förstår nog inte 😀 Jag är av den uppfattningen att en människa ska få tycka vad fan hon vill, och sprida det till allmänheten, t.ex. i en blogg. Jag är för total yttrandefrihet, det är individers handlingar som ska straffas, inte tankar. Så jag förstår bloggare som är rädda. Vet nu inte exakt vad ditt fall handlade om men jag har förstått att några stollar anser att du är ”antisemitisk” så jag skulle inte vara förvånad om det handlade om det. Just ”antisemitism” är ett fenomenalt accepterat verktyg att använda för att tysta folk. Jag har noterat att många försöker få ”islamofobi” att hamna i jämnhöjd med det stigmatiserande ordet ”antisemitism”. Att det ska bli lika förbjudet att uttrycka kritik mot islams yttringar som israels.

 26. Varg i Veum Says:

  Ska tillägga att naturligtvis anser jag inte att du ”står för” någonting som nån kommentator skriver bara för att du låter kommentaren ligga kvar till allmän beskådan. Att anklaga en bloggare för att vara som nån som kommenterar är naturligtvis fullständigt bisarrt, närmast sinnessjukt enligt min mening.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: