Hur ska ”de som redan finns här assimileras”?

Hans Blix interjuvade Jimmie Åkesson i Almedalen och efterlyste konkreta förslag hur man ska assimilera de invandrare som finns här redan.

Nu har ju identitetspolitiken hållt på i decennier så frågan är om man i en handvändning kan programmera om människor på det sätt Hans Blix efterlyser. Man får nog inrikta sig på framtiden genom att se till historien.

För precis som Jimmie säger så har problemen Sverige har idag vuxit i takt med att det multikulturella experimentet eskalerar. Årtusenderna innan fungerade invandringen utan nämnvärda problem. Folk integrerade sig själva genom det naturliga samspelet som finns mellan människor. Det fanns inte några kontrarasister där uppe som kommenderade folk att älska varandra direkt och skiljde ut människor som onda eller goda. Det fanns inte en makt som plötsligt bestämde att nu ska vi ha mångkultur genom massinvandring av främmande kulturer från Långtbortistan.

Vad man konkret kan börja med är naturligtvis att hejda sig lite, att tänka efter, att använda logiken och inte vara så historielös. Massinvandringen måste stoppas och flyktinginvandringen begränsas till mer normala nivåer. Till nivåer där man inte packar in folk i den utanförskap som det de facto blir av den enkla anledningen att man har en massinvandring där man tar emot fler människor än man kan hantera.

Ju avlägsnare kulturellt invandrare är desto färre bör ”släppas in” detta eftersom det ger förutsägbara problem när de blir för många. Precis samma problem som det skulle bli om en halv miljon etniska svenskar under en extremt kort tid flyttade till en avlägsen kultur. Först när man stoppat roten till problemet kan man ta sig an symptomen.

Vad kan man då göra rent konkret för att programmera om människor så som Hans Blix efterlyser? Som sagt är det svårt då man förstört så mycket när man inte har tagit socialpsykologiska hänsyn med invandringspolitiken. Man har trott att alla människor är robotar som automatiskt gör som makten säger. Det är som att fråga hur man tänker laga krukan som nån vashatare sparkat sönder och fortsätter att sparka runt bitarna så att man inte kommer åt att limma ihop den.

Men man kan börja med det enkla; nej, det är inte acceptabelt med bisarra seder i offentligheten. Man ska sluta uppmuntra värderingar som sverige gjort sig av med och betrakta invandrare som svenskar som bott här länge, betrakta och behandla invandrare som man betraktar etniska svenskar helt enkelt. Förutsätta att även de kulturellt långväga ifrån är vuxna människor.

Annonser

5 svar to “Hur ska ”de som redan finns här assimileras”?”

 1. Pica pica Says:

  Kaplan sa till SD att vi ska glömma vår historia för han vill se framåt och hjälpa oss modernisera Sverige!!!??? Vad tusan menade han? Jag som trodde att vi hängde med i utvecklingen och var ganska moderna.
  Om man inte vet var man kommer ifrån hur ska man då veta vart vi är på väg?

  En annan svårighet i assimileringen av t ex muslimer är de som vägrar acceptera en kvinnlig chef eller hälsa genom att ta i hand om chefen är en kvinna. Dessutom sker ingen ”naturlig” assimilering eftersom de muslimska tjejerna och killarna inte får gifta in sig i svenska familjer. Detta hände ofta vid arbetskraftsinvandringen på 60-70-talen. Koranen säger t o m att de inte får ha otrogna som vänner. Klart de blir segregerade då. It takes two to tango.

 2. rksmrgs Says:

  Integrering har ju historiskt sett aldrig varit något problem. Valloner, skottar, Italienare, ester, greker, finnar osv har smält in utan några större problem på en generation eller två. Men det finns en folkgrupp som motstått all integrering i mer än 500 år, nämligen zigenarna. Det kanske kan lända till eftertanke och som ett bevis på att integrering förutsätter en genuin vilja att verkligen bli integrerad.

 3. Varg i Veum Says:

  Pica Pica. Lustig kille den där kaplan, som om det skulle vara modernisering att acceptera och uppmuntra medeltida värderingar.

 4. Varg i Veum Says:

  rksmrgs. Ja, det är en intressant fråga. Hur kommer det sig att just romer har motstått integrering eller assimilering så länge? Jag tror inte på förenklingen att det endast handlar om antiziganism.

 5. z Says:

  Pica pica skrev 1/7 om Kaplan (MP) i ”eftersnacket” – https://vargiveum.wordpress.com/2013/07/01/hur-ska-de-som-redan-finns-har-assimileras/#comment-5390 och både hans utseende, gester och vad Kaplan sade var direkt motbjudande att höra och se… Må han brinna redan nu och att ett ännu hetare Gehenna väntar honom..


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: