Propaganda handlar inte bara om vad någon säger….

Nu kan man ju alltid diskutera om det är värt att klaga på vad gammelmedia väljer att fokusera på i sin nyhetsrapportering. Men eftersom jag, förutom att vara rasist (enligt nydefinitionen av begreppet) även driver en propagandaskola här på bloggen, jag ständigt är på jakt för att belysa hur propaganda fungerar så tar jag upp ämnet med pedofiler från vissa begränsade områden i världen som ”groomar” småflickor i Storbritannien, eller bristen på belysandet av detta fenomen som är väl kartlagt.

Gammelmedia är gammelmedia eftersom de fortfarande lever kvar i föreställningen om att det de skriver uppfattas som sant, trots att vem som helst kan kontrollera det mesta de rapporterar om och därigenom genomskåda propagandan. Men de lever på att den stora massan står med öppen mun och sväljer okritiskt det gammelmedia trycker ner i deras halsar och sen studsar de omkring i tillvaron och rapar upp skiten och kräver att logiskt tänkande varelser ska ta dem på allvar.

I normala fall, när pedofilen har vit hud, så blir det katastrofstämning i gammelmedia, särskilt om det är organiserad pedofili där barn blir våldtagna. Vem minns inte den enorma pedofilskandalen i norska daghem. Det fanns till och med nån svensk professor som ”visste” att det pågick djävulsseanser där spädbarn våldtogs och mördades. Men det som är mest skrämmande, och visar på acceptansen av bara vissa konspirationsteorier i det svenska samhället, är att människan fortfarande kallas ”professor” Det normala hade ju varit att man strippat titeln från henne för att inte solka ner den tyngd och trovärdighet en sådan titel bär på. Trovärdigheten för en svensk professorstitel blir som inte så hög.

Eftersom jag nu är en sk ”rasist” så känner jag naturligtvis till hur ”rasism” fungerar och kan se i gammelmedia hur rasism tillämpas i deras nyhetsrapportering (it takes one to know one ;)) eller ”kontrarasism” som jag vill kalla det.

Trots att groomingproblemet inom en viss speciell grupp är välkänd så har vi inte sett tillstymmelse till reaktion från gammelmedia i Sverige. Jag vill mena på att man kontrarasistiskt väljer att inte se det som något värt att rapportera om då det handlar om en viss socialgrupp som utför dessa groomingar och våldtäkter av barn.

Anledningen till gammelmedias kontrarasism är naturligtvis att man lever i en föreställningsvärld där följden av att rapportera objektivt blir att det byggs islamofobiska gaskammare i saltgruvorna i Norrbotten.

Det jag kort sagt vill lära ut i denna lektion av propagandaskolan är att: Propaganda handlar inte bara om vad man säger, propaganda handlar minst lika mycket om vad man väljer att inte säga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: