Det nazistiska hotet

En insändare från nån antirasist antyder att Sverige inte har ett folkligt förankrat försvar mot rasism och nazism. Om jag förstår det rätt så drar hon den slutsatsen av det faktum att Svenskarnas parti som hon kalla nazistiskt har stöd hos en del, att stödet och något hon kallar ”aktivitet” hos ”rasbiologiska miljön” ökat. Hon antyder att det skulle vara nazisters taktik att bryta tabut mot kritik av invandringspolitik genom SDs framgångar för att få nazism accepterat hos det dumma folket. Hon anser, precis som de hon kallar nazister att folk är dumma i huvudet.

Jag ifrågasätter påståendet om det ”folkligt förankrade” nazisthatet verkligen inte existerar? Eller vad menar hon? Har inte expo och liknande organisationer ”folkets” och maktens gunst? Har inte journalisters känslomässigt vinklade propaganda varit tillräckligt effektiv? Informeras och hetsas det inte tillräckligt i skolor och gammelmedia? Har det inte stigmatiserats tillräckligt? Är inte hatet mot avvikande åsikter tillräckligt våldsamt? Eller hur ska man tolka hennes problembeskrivning?

Mitt förslag är att man istället för att stoppa ner huvudet i sanden av irrationell skräck, sk ”fobi” för mer eller mindre inbillade hot skulle ta sig en titt i spegeln för att där leta var man själv banat vägen för det upplevda nazistiska hotet. Ägna sig åt lite självkritik helt enkelt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: