Länktips

Såg hos Exponerat.info att det finns en tjänst som gör att man  inte belönar gammelmediatroll när man läser deras artiklar. På köpet får man en renare sida utan en massa reklam (för dem som inte använder adblock vill säga) bara den relevanta texten från sidan. Den verkar också ha referenser till andra artiklar i andra media som har med artikeln i sig att göra, det är lite coolt.

Det funkar vad jag förstår som en proxy som inte ger några träffar i sidans räknare och således tjänar inte sajten några pengar på detta. Detta är ju en intressant civil olydnadsgrej för oss bloggare. I alla fall för såna bloggare som mig som ”lever” på gammelmedias propaganda och som oftast länkar till dem. Det är naturligtvis inget revolutionerande politiskt knep eller ens särskilt vuxet, men ändå 😉 Vill man inte ge mig feedback på hur många besök jag har på bloggen så är det bara o sätta unvis.it framför länken 🙂

Se exempel här:

Vanlig länk till artikeln där Mona Sahlin påstår att hon blivit förföljd

Samma länk via unvis.it

Ännu coolare vore om man kunde tala om för webläsaren att automatiskt alltid använda unvis.it som prefix till artiklar i de sajter man väljer, t.ex. kontrarasistisk gammelmedia som Aftonbladet o Expressen. Man bara klickar på länken och webläsaren lägger till prefixet så hamnar man på den rena sidan direkt, var man än klickar i domänen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: