Islam är så fantastiskt….

Jag tittade igår på Kunskapskanalen och programmet ”Från öst till väst, mellanösterns historia” Det här avsnittet handlade om det osmanska rikets utbredning.

Ur propagandasynvinkel var den intressant. Särskilt språket som speakern använde. Förutom de närmast islamofila hyllningarna till hur mycke ”islam” tillfört väst så fick vi veta att Mehmet den andre ”rörde sig” norrut. Han ”knöt samman” öst och väst. Vi får veta att det osmanska riket hade många kulturer som levde mer eller mindre i ”harmoni” tack vare denna muslimske mehmet. Haga Sofia ”räddade” han minsann efter att de ”rört sig” mot kristendomen. Han sade till och med till på skarpen till nån muslimsoldat som höll på och hacka bort en bit av något golv. Sen att han vanhelgade och körde en veritabel penis i röven på kristendomen låtsas vi inte om. Han reste t.ex. upp fyra fallossymboler runt det kristna mästerverket.

Naturligtvis ”rörde” han sig inte norrut. Han erövrade andra folk med blod och islam. Han var ungefär lika fredlig som George Bush var mot Irak som sa ”Gör som jag säger eller ta konsekvenserna”. ”Islamofobi” är ingen ny företeelse, den har en grund i historien. Håller man inte religionen kort så får den för sig att den ska islamisera alla andra igen.

Visst, islam lät bli att mörda judar när det passade dem, visst islam lät bli att tvångskonvertera kreti och pleti, men om man inte gjorde det så var man en andra klassens medborgare, en ”kuffar”.

I programmet närmast hyllades haremsystemet för att den skulle ha gett kvinnor möjlighet att ”avancera” (från att vara sexslavar, för de var naturligtvis inga muslimska flickor det handlade om)

Det som jag är trött på är just denna propaganda om islam i historien, som att religionen i sig skulle ha ”räddat” vetenskap och utvecklat den. Fakta är väl mera att eftersom vetenskapsmännen i de våldtagna länderna tvångskonverterades så tror man att islam skulle ha stått för några större landvinningar åt civilsationen. Propagandan går ut på att islam skulle ha varit mer ”civiliserat” än samtida kulturer. Naturligtvis var det inte det. Det halshöggs minst lika människor då som nu, och då fanns det ju färre muslimer (ie: det stora flertalet muslimer idag tolkar bort Muhammeds perversioner i sitt dagliga liv, men är naturligtvis ingen garanti mot vad som kan hända ifall en muslimsk hitler blir populär. Muslimer är minst lika rasistiska som alla andra.)

Våldet och hatet finns inbyggt i islam, precis som den finns inbyggd i kristendomen. Med religionen kan man styra massor och denna makt som islam har är minst lika farlig som nazismen i den form som nazifobikerna påstår ”växer” Därför är det jävligt olyckligt att islam i offentligheten särbehandlas. Islam är en religion precis som kristendomen, behandla dem då lika. Varför är det så svårt? Är man rädd för våldet som muslimer uppvisat och som man tror uppkommer om man inte accepterar extrema yttringar av islam på samma sätt som extrema yttringar av kristendom, eller vad handlar det om?

Annonser

2 svar to “Islam är så fantastiskt….”

 1. Pica pica Says:

  Jag brukar titta på Kunskapskanalen men den där serien blev för vinklad. Man får (antagligen meningen) lätt uppfattningen av att med islams rövartåg startade historien. Alltså, det fanns inga kulturer före. Ingen antydan om att islam ”stal” både kultur och framsteg från de ockuperade länderna. Detta har islamister ”bevisat” i alla tider genom att rasera så mycket de kan av världens kulturarv, t ex i Mali.
  Jag tycker också att den nuvarande islamiseringen tyvärr innehåller allt för många tecken på regrediering. De mest extrema vill tolka Koranen bokstavligt och gå tillbaka till 600-talet. Naturligtvis fungerar det inte trovärdigt när de samtidigt ”ska ha” västvärldens alla tekniska landvinningar. Ingen logik, bara dubbelmoral.

  När det krävs uppvisande av logiskt tänkande i förhandlingar för att de ska uppnå resultat visar de sig oförmögna till det. Då blir de frustrerade och tar till hotelser och våld. Detta skrämmer oss eftersom vi utvecklats vidare från bibelns: ”ett öga för ett öga”. Därför borde deras gärningar straffas hårdare för att de ska begripa att de gör fel. Istället gör vi tvärt om och daltar med dem!?

 2. Varg i Veum Says:

  Nu ska jag spela djävulens advokat här. Du och jag verkar ju ha liknande åsikter om mycket så ta inte detta som nån attack, jag vill bara utförska det här med ”islamofobi”. Jag ska helt enkelt göra det som som såna som kallar sig antirasister borde göra innan de spräcker sina hemorojder av inbillad verklighet som passar deras ideologi. Men det är för mycket begärt av hatare har jag märkt.

  När jag läser ditt inlägg så ser jag att du skriver ”dem” Enligt den logik som jag tillämpar på verkligheten så tolkar jag inte ditt inlägg som att du hatar alla muslimer som levt, lever och kommer att leva, som individer. Jag tolkar det inte som att du inte vill utrota alla muslimer eller utrota islam som religion med våld. Har jag tolkat dig rätt?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: