Varför växer ”xenofobin”?

Det finns ju kontrarasister som Lisa Bjurwalds och jättehögutbildade ”historikern” Arnstad som påstår att ”främlingsfientligheten ökar” och ”fascismen ökar i europa”.

Hur har det då blivit så här? Varför har plötsligt detta hemska ökat från ingenstans? Vi vet ju alla vad främlingsfientlighet leder till, vi får ständigt höra hur likt 30-talet allting är och hur svenskar är lika strukturellt rasistiska som nazistiska tyskar påstås ha varit.. Standardförklaringen som man så bekvämt smetar på allt är ”fattigdom” och ”arbetslöshet” och att folk har det dåligt.Att ”klyftor ökar” Nuförtiden är det inte fattigdomen som är problemet utan ”klyftor” och med det menar man att alla har det inte lika bra. Om det nu är så enkelt att främlingsfientligheten beror på ”klyftor” och relativ fattigdom så undrar jag fortfarande varför kontrarasismen tror att det är en bra idé att fylla på med mera folk så att klyftorna ökar mer? Sen klagar man på att klyftorna ökar, det är som lite svårt att få ihop denna sortens känslologik.

Men har folk i väst det så dåligt? Eller man kan ju vända på frågan och undra om folk i väst nånsin haft det så bra som vissa tror att vi haft? Fanns inte arbetslöshet och relativ fattigdom tidigare under efterkrigsstiden? Varför började den upplevda främlingsfientligheten växa ungefär exakt vid samma tidpunkt som det multikulturella experimentet började? När man öppnade gränserna och främmande kulturer vandrade in en masse. Var det bara en tillfällighet?

I Tyskland har massinvandringspolitiken orsakat samma slags problem som i resten av europa och väst. Artikeln koncentrerar sig på symptomet och säger ingenting om grundproblemet. Det skulle vara intressant och jämföra xenofobin i länder som drabbats av en medveten massinvandringspolitik och länder som inte drabbats. Jag skulle tippa att xenofobin i den meningen man menar i väst, inte alls är lika stor som i drabbade länder. Därför hör vi sällan om massinvandringsrelaterade problem från dylika länder. Tvärtom får vi höra hur välkomnande i princip alla ickevästliga länder är, Malaysia undantaget naturligtvis.. Xenofobin kan ju logiskt sett inte erkännas vara lika stor, för då skulle man ju vara tvungen att erkänna att människan av naturen är xenofob.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: