EDL-video om ”grooming” i Storbritannien…

English Defense League har publicerat en video på Youtube där de presenterar fakta, dock på ett sedvanligt propagandistiskt sätt. Men det väcker tankar som gör att jag återigen vill problematisera normen utifrån mitt kulturkritiska (eller ”rasistiska” om du vill 😉 ) perspektiv. Låt oss bortse från att det är EDL som sprider vidare faktan och titta på fakta i sig. Det blir nu som att sparka in öppna dörrar, men ändå…

Ponera att människor med vit hudfärg hade varit statistiskt överrepresenterade i speciella brott som kan ha en prägel av kultur. Men vänta, det finns ju sånt brott: Hets mot folkgrupp, och faktum är ju att rasism i sig förknippas i det allmänna medvetandet med vit hud. Det pratas till 99% om vit hud i samband med ordet ”rasism” vi har fått lära oss från barnsben att rasism är en vit företeelse, det är en strukturell kultur som kommer sig av det enkla faktum att vita har vit hudfärg. Med den vita hudfärgen får man automatiskt makt över andra hudfärger. Vi vita får lära oss att vi vita är överlägsna andra hudfärger. Därför finns sk ”strukturell rasism”

I alla fall om vi ska tro alla självutnämnda rasforskare i debatten.

I Storbritannien finns en trend med groomingligor som utnyttjar vita flickor sexuellt efter att ha ”groomat” dem. Det är alltså inte enstaka pedofiler utan det är män som medvetet samarbetar för att få tag i små, till den absoluta övervägande delen vithyade, knulldockor. Just hudfärgen har en stor betydelse ser man när man sammanställer offrens hudfärg. För att inte nämna det faktum att det inte har varit, vad jag kunnat få fram, en endaste ung muslimsk flicka. Nå, nu var jag lite fördomsfull märker jag. Naturligtvis har de inte våldtagit någon av de extremt få vita barn som tvingats konvertera (av föräldrarna då troligen) Så det är snarare religionsrasism det handlar om än hudbetingad sådan.

6% av UKs befolkning är muslimer, varav många felaktigt beskyllda för att vara muslimer bara för att de råkar ha ursprung i ett land där islam råder, så det finns egentligen bra mycket färre, än procentsatsen antyder, troende muslimer som agerar efter religionen eller ens tror på nån allah. Antalet går ner om man lägger till alla de muslimer som anammat det västerländska synsättet att religion är som en penis. Men för diskussionens skull så låtsas vi att det finns så många muslimer i UK.

28% av alla groomingfall i UK begås av muslimer enligt EDLs video. (jag förutsätter nu här att de inte är så dumma att de hittar på ”fakta” som är lätt att kontrollera) Vilka kulturer som begår resterande 72% framgår inte, kanske vita katoliker begår 50% av resterande fall? Dock har det inte ens antytts någonstans att det finns såna, så vi vet inte. Men man kan väl säga att det är en anmärkningsvärt hög siffra för att komma från en speciell grupp? Från en speciell kultur snarare. Vågar man göra samma slags koppling som man gör när man pratar om rasism? Den om att de flesta som döms för rasismrelaterade brott är vita och därmed antyder om en trend, en kultur, bland vita. Vågar man säga samma sak om denna överrepresentation? Finns det en trend i dessa groominggäng som kan ge en, åtiminstone, delförklaring varför det är så vanligt förekommande hos gruppen ur den kulturen?

Finns det någonting i den tankemiljön där dessa våldtäktsmän verkar i som gör att de känner att det är ok att utsätta just vita ickemuslimska flickor för detta?

Eller är det så enkelt som diverse feminister hävdar: patriarkalt, det är en manlig kultur, manliga strukturer som är problemet. Dessa strukturer finns då inbyggda i alla män och det är de strukturerna som ska bekämpas. Är det verkligen så enkelt? Islam och kulturen som följer därav är inte en patriarkal religion? Den är inte gjord av män för män (i första hand)? Kommer islam att försvinna när de ”patriarkala strukturerna” har bekämpats klart? Vad säger muslimer om det förresten? Jag är inte så säker på att denna sortens förenklingar, närmast önsketänkande, håller. Jag tror kulturer och relationer mellan människor är mer komplicerade än så.

Om vi leker med tanken att patriarkatet är huvudproblemet. Varför ser vi inte katolska grooming gäng utanför kyrkan? Varför ser vi inte sikhiska och buddhistiska groominggäng som åker omkring och groomar ickesikher eller ickebuddhister? Varför ser vi inte kristna groominggäng som riktar in sig på slöjbärande flickor?

Jag är nu inte ute efter islam i sig den här gången, vilket enögda som har svårt att se saker ur olika synvinklar säkerligen tror, utan kulturen, tankemiljön, mönstren som den ger upphov till. Är det bara människor med vit hud som påverkas av sin kultur, sina strukturer? Det låter onekligen så när man följer debatten här i Sverige. Eller kan det vara så att alla kulturer har sina strukturer som skapats i en kontext? Strukturer som blir främmande när de krockar med strukturerna som redan finns.

Annonser

Ett svar to “EDL-video om ”grooming” i Storbritannien…”

  1. Lars Petersson Says:

    mycket sevärd dokumentär om rasism med svensk text.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: