Normativ ”Guilt by association” och dess verkningar

Förra veckan spred Gates of Vienna en youtubevideo som visade en debatt, en debatt som för övrigt aldrig nånsin skulle kunna ske i Sverige då sveriges debattklimat är på dagisnivå (senaste exemplet på detta är ”debatten” som blev efter SVTs Agenda och dess fråga om ”hur mycket invandring tål Sverige”)

Debatten i Oxford ställde frågan om Islam är en så fredlig religion som islamofiler och kontrarasister påstår. Där fanns de som var för och där fanns de som var emot. Båda sidorna fick säga sitt och man gav tittaren möjlighet att själv tänka utan svenska pekpinnar om vad man skulle tänka för att svenskar inte skulle börja gasa ihjäl muslimer. Kort sagt: lyssnaren förutsattes vara vuxen människa.

Gates of Vienna beskrivs av islamofiler för att vara sk ”counterjihad” i meningen att det skulle vara någonting dåligt att vara emot och uttrycka negativa åsikter om ideologin som islamister, som springer omkring och skär huvuden av folk, står för.

Sålunda, naturligtvis helt förutsägbart,  kom det som ett brev på posten ett mail om att en av talarna emot islam kände obehag över att filmen länkades till hos Gates of Vienna.

Varför kände då denna talare sånt obehag att han bad en av sina undersåtar att skriva till GoV att ta bort länkningen till videon?

Jo, han ville inte ”förknippas” med sk ”counterjihad” eftersom islamofiler och kontrasister anser att negativa åsikter mot halshuggande muslimer och deras islam är någonting dåligt. Det är usch och fy att uttrycka tankar som inte följer normens mall om muslimska motsvarigheter till t.ex. den kristna ”Lords resistance army” i afrika. Han är rädd att stigmatiseras av de som till varje pris ska upprätthålla normens tyranni helt enkelt, för vi har ju fått lära oss att hat och stigmatisering är inget dåligt i sig, det blir dåligt först när fel sorts människor ”stigmatiseras och hatas”. Bara normförespråkarna har enligt sig själva rätt att hata. Han var rädd för ”Guilt by association” vilket ju är islamofilers och kontrarasisters enda argument egentligen.

Hur långt har inte vansinnet gått när en så intelligent och bildad människa inte vågar stå för sina åsikter för att han är rädd att uteslutas ur ”vi” gruppen och bli en av ”dom”? De som inte följer strömmen förstår ju naturligtvis att hans tankar är hans egna och bara för att han uttrycker dem så betyder det inte att han vill gasa ihjäl muslimer så som några som drömmer våta drömmar om att islamkritiker vill.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: