Propagandateknik

Gammelmedia har ju gottat sig åt att just en SD-medlem för en gångs skull ägnat sig åt sextrakasserier Annars har vi ju noterat dylikt beteende hos sjuklövern mest. Titta gärna in hos Pettersson som registrerar alla sjuklöverns klantigheter och brott– En talande databas om kulturen och strukturerna hos sjuklövern, för det är väl naturligtvis så om en eller några i ett parti gör nåt dumt så är alla i partiet likadana? Den fördomen kan ju inte bara gälla SD…. eller?

Aftonbladet hade denna bild på löpet i morse:

sd2

Detta låter ju förfärligt, eller ”väntat” hos twittervänstern förstås. En ung kvinna känner sig tvingad att går ett parti för att partiet sextrakasserade henne. Så vad gör en vän av ordning? Jo eftersom det är aftonbladet, systertidning till den andra tabloiden, så vet vi av erfarenhet att man inte kan lita på vad de påstår i allmänhet och definitivt inte när de sprider rykten och påståenden om SD, så tar man reda på fakta. Jag frågade på twitter om det stämde att Hanna slutat på SD. Ganska snabbt fick jag bekräftat från en SDare att så inte var fallet, hon fortsätter med politiken i sin hemstad.

Hon hade slutat på SDs kansli dels för att hon ville hålla på med den riktiga politiken istället för byråkrati och dels för att en kvinnoförnedrare arbetade där. Det senare ”påskyndade” hennes beslut. Detta fick då aftonbladet till att hon slutat i partiet för att partiet sextrakasserade henne  ( underförstått: ”ja, så är ju alla SDare, dett vet ju alla”)

Aftonbladet påstår att de gjort en intervju med henne men tydligen läser inte aftonbladets journalist eller tjänstgörande redaktör texter de själva skriver. I intervjun säger hon ingenting om att hon har lämnat SD utan att beslutet ”skyndades på” av sexgalningen.

Propaganda funkar så att man ständigt upprepar negativa lögner eller bara negativiteter om den man vill propagera emot. Man vet att på nätet så slösurfar många. Man kommer till aftonbladets hemsida och scrollar igenom rubrikerna varav en var att Hanna Wigh hoppat av SD för att SD sextrakasserat henne. Rubriken skapar stämningen som följer med när man sen läser artikeln och färgar det man läser. De som inte kan det här med propaganda får då för sig det som löpet påstår trots att i den riktiga texten så sägs ingenting om detta. Eller så scrollar läsaren förbi och noterar bara i förbigående ”jaha, nu har SD visat sitt rätta ansikte igen”

När man ständigt och enbart har artiklar av en negativ karaktär (har någon sett i tabloiderna någon artikel där SD betraktas som normala människor eller politiker?) så präntar det in en bild hos den omedvetne läsaren om vad SD ”är”.

Några timmar senare, när man fått önskad effekt misstänker jag, så ändrar man till detta på löpet:

sd1

Nu får vi veta att det inte alls var någon ”SD-topp” som sextrakasserade, det var en tjänsteman. Men man har nu i ett par dagar malt in budskapet att det var en i ”toppen” av SD och den bilden sitter kvar och byggs på i hatet mot SD i nästa artikel man har om SD. På så sätt byggs propaganda. Man hoppas naturligtvis att alla dessa propagandaartiklar ska finnas i bakhuvudet vid nästa val, och var så säkra på att om man nu till äventyrs skulle ha glömt hur fasansfulla alla SD-are är så kommer ni att bli påminda om det inför valet, många gånger.

Aftonbladet (utan att de får några reklamintäkter)

3 svar to “Propagandateknik”

 1. Eva-Marie Says:

  Mycket bra sammanfattning och belysning på hur det går till när den etablerade pressen hatar.

 2. Stefan K Says:

  Gammelmedias dåligt smorda propagandamaskin visar brister mest hela tiden. Det måste kännas oerhört genant för Jan Helin att gång på gång tvingas inse hur hans egna medarbetare visar prov på usel journalistik.

  Det känns bra att Hanna Wigh finns kvar i politiken och hos SD. Hon är klok, modig, driftig och kan säkert locka kvinnor att välja partiet. Wigh är m.a.o. en given tillgång för SD och en mardröm för motståndarna, dvs. 7-klövern och media.

 3. sollazappa Says:

  Heja Hanna, stark tjej som behövs i SD… Mycket bra med skärmdump så man slipper gå in på aftonbladet. Den publikationen skall bojkottas, alltid och i alla former.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: