Så skapar man rasism

Läste en intressant artikel om två 7 åringar som på varsit håll snott familjens bil och kört iväg. Den ena var vit, den andra hade en annan hudfärg.

Artikeln vill visa på hur ”media” framställer vithyade jämfört med andra färger på hudar. I det första segmentet finns ett klipp frå USA today, en slags feelgood morgonprogram som Gomorron sverige eller TV4s variant är plagiat av. Hela händelsen har en komisk ton om hur spontana barn kan vara.

Det andra segmentet är ett klipp från nyhetskanalen CNN om en lika 7-årig pojke som gjort samma sak, men han har en annan hudfärg. Men tonen är en helt annan. Av dess spikar kokar artikeln ihop sin rasistsoppa. Man menar att detta är ”strukturell rasism” när två helt olika bolag med helt olika programformer beskriver två olika händelser ovetandes om varandra.

Hade man försökt vara lite trovärdig så hade man åtminstone använt USA-todays versioner av båda händelserna, eller CNNs. Istället kör man på det gamla uttjatade propagandatricket att plocka det som passar ens agenda. sk ”cherry picking” och så förväntar sig denna typen av människor att man ska ta dem på allvar? nåja, känslomänniskor som saknar egen slutledningsförmåga flyter ju med strömmen förstås, och det är väl de som är den tänkta publiken för budskapet misstänker jag. För inte kan man väl i sin vildaste fantasi tro att denna sortens billiga trick övertygar någon som såna här människor påstår är rasister?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: