Lyxfattigdom vs riktig fattigdom. Vad är orsaken tro?

Satt och funderade på det här med förortskravaller här i Sverige. Det sägs ju att de beror på ”fattigdom”, fakta är att allt dåligt i västs kapitalistiska system beror på ”fattigdom”. På senare tid har ordet ”klyftor” dykt upp. Om det sen beror på att till och med de värst kommunistanstrykna vänstermänniskorna skäms för att kalla ”fattigdomen” i sverige för riktig fattigdom, ni vet den där man jämför med verkligheten och riktig nöd, eller inte ska jag låta vara osagt. Men nuförtiden är det ”klyftor” som är problemet, inte hur folk har det i realiteten. Tittar man bortom sin egen navel så kan man sätta saker och ting i perspektiv.

Kanske är det så att det som många ser som lyxfattigdom faktiskt är ett resultat av dessa klyftor (som i mina öron låter mer som avundsjuka än reell nöd) i materiell standard i ett samhälle, och därför uppstår dessa upplopp? För att undersöka detta tittade jag lite på Kuba, ett land som i över 50 år levt med den ideologin, tankevärlden eller ”tankemiljön” som de med ”klyftfförklaringen” delar. Så det är logiskt att jämföra med ett land som Kuba. Där finns ingen lyxfattigdom, där finns riktig fattigdom. Men inga upplopp som ens med lite fantasi kan påstås likna dem vi har här. Men där finns inga klyftor, dvs. det finns inte så många som har det bra, de flesta har det dåligt. Så, kanske har socialisterna rätt? Naturligtvis har statens våldsmakt en stor del i att det inte förekommer husbykravaller i Kuba, men å andra sidan är en repressiv statsmakt förutsättningen för den form av socialistisk tankemiljö, som de som pratar om klyftor, bekänner sig till.

Tittar man på verkligheten så är det så att det vi har sett av socialism i praktiken, där den fått råda och där motståndet raderats ut, har inneburit att polisen hållt upprorsmakare på mattan. Så även i Kuba. Kuba har inga klyftor, och således inga kravaller heller kan man väl säga 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: