Den om ”de flesta”…

Vi får ständigt höra att ”det finns 1.5 miljarder muslimer” och att de flesta av dem inte är terrorister, sålunda ska man inte kritisera Islam som religion. Denna generalisering får de resterande typ 1.350 miljonerna fredliga muslimerna att må dåligt, de känner sig utpekade. De känner att de ska inte behöva ta något ansvar för vad några få miljoner muslimer håller på med.

Och jag håller med dem naturligtvis. Att generalisera en grupp för vad ”några få” gör är naturligtvis sinnesjukt. Det är inte friskt. Individer som går omkring och pratar om ”strukturer” inom grupper framstår helt klart inte som riktigt friska, kanske har de någon slags odiagnostiserad fobi?

Detta får en osökt att tänka på saker som ”patriarkat” och ”kritiska vithetstudier” Men det är väl någonting helt annat?

Lägger till en klassisk ”islamofobisk” film av en ”islamofob” som råkar vara en troende muslim som vägrar låta sig klumpas ihop med de galna muslimerna som i dagligt tal går under namnet ”islamister” av mainstreammedia och diverse löst vänsterfolk.

Annonser

7 svar to “Den om ”de flesta”…”

 1. Erik Says:

  Problemet uppstår när när muslimerna kommer i flock.

  Kan någon islamofil göra troligt att den islam som bringas till västvärlden på något vis är annorlunda än den som redan finns praktiserad i 57 länder med känt resultat?

  Är det verkligen troligt att det är en speciell sorts islam som kommer till oss i väst och därmed inte kommer att få samma beklämmande effekter på samhället som vi kan skåda i de 57 länderna?

  Tiden har kommit för islamofilerna när de bör avkrävas en förklaring.

 2. Varg i Veum Says:

  Jag förstår hur du tänker Erik, men jag tror faktiskt inte att alla muslimer har denna agenda som islamisterna har, förvisso kommer de allra flesta säkert att vara tysta om nu galna muslimer skulle lyckas få makt..

  Media o vänsterfolk, såna som kallar sig ”antirasister” vill gärna klumpa ihop alla muslimer när de påstår att ”alla muslimer” blir kränkta av ditten och datten när någon säger någonting negativt om tolkningar av islam som inte gått igenom ett modernt filter.
  Enda anledningen till att extremisterna lyckas överleva är att de klumpas ihop med alla muslimer (av den förment ”goda” sidan alltså) och man bekämpar inte upplevd ”islamofobi” genom att klumpa ihop mörkermän med muslimer som väljer att tolka koranen välvilligt och som passar i ett modernt samhälle.

 3. Erik Says:

  Hur kommer det sig att det inte någonstans på vårt klot finns ett attraktivt muslimskt samhälle? Inte ett enda?

  Det behövs nog ingen agenda för att ett muslimskt samhälle skall bli oattraktivt, det förefaller räcka med islam i sig som verkar rymma mekanismer som leder till eländet. Korrelationen islam/otrivsel är 100%-ig och det finns skäl att anta att det också råder kausalitet eftersom ännu ingen har kunnat observera ett trivsamt muslimskt samhälle. Någonstans.

  Eller har muslimerna bara otur?

 4. Anonym Says:

  Det finns muslimer i Sverige som gärna vill leva ”svenskt”. Jag känner en kvinna som nu börjar bli rädd. Hon har inte konverterat men går inte heller till moskén. Det syns att hon är arabiska och hon börjar nu få påhopp på sta’n av nattskjorteklädda unga glesskäggade muslimer som säger åt henne att klä sig anständigt!
  Alltså finns det många muslimer som vill leva västerländskt men ju fler radikala muslimer som poppar upp i vårt land desto mer press utsätts de moderata för. Alla skall inlämmas i fållan. På samma sätt gör de större muslimska förbunden i Sverige. De talar med våra politiker som representanter för ALLA muslimer i Sverige – och våra politiker går på det.
  Min muslimska väninna ber vi ofta att protestera och kan inte förstå att vi inte står upp för vårt land och vår livsstil.
  Hon har många svenska vänner och säger att hennes döttrar aldrig får gifta sig med en muslim för de går inte att lita på (takiyya). Jag trodde att takiyya endast användes mot otrogna men hon säger att alla ljuger mot varandra, t o m makar. De vet att män inte får ha en kvinna som närmaste vän och därför ofta ljuger för sina fruar. Det är accepterat och ger inget dåligt samvete eftersom kvinnan är lägre stående och inte så intelligent som mannen. Därför lär sig kvinnorna tidigt också att ljuga för att klara sig från att få stryk.

 5. Erik Says:

  De ”vanliga” muslimerna har aldrig kunnat ta plats och dominera de muslimska samhällena hur många de än är, det är återigen bara att betrakta de 57 medlemsländerna i OIC som bär syn för sägen. Det är alltid extremisterna som dominerar och skälet till det är att den ”vanlige” muslimen hukar när den ”troende” muslimen kommer sättande med koranen i högsta hugg, man vågar inte sätta sig upp emot skriften.

  På precis samma sätt hukar vi vitingar i religionsfrihetens namn när samma ”troende” muslimer gör anspråk på att representera alla muslimer och i Sverige så har vi därtill en historiskt väl utvecklad organisationssjuka, en tradition av att respektera endast organiserade intressen, att bara få vara ifred är inte att tänka på, då finns man inte.

  Den dag muslimerna har producerat sin ”Life of Brian” och regissören inte lever under hot så kan vi acceptera muslimer i västvärlden. Tills dess, nejtack.

 6. Varg i Veum Says:

  Erik. Jag håller helt med dig, islam är som kommunism; vackert i vissas huvuden, men funkar inte i praktiken. Fakta är, apropå ”vanliga” muslimer, det har funnits muslimer i Sverige i hundratals år (gissar jag) Undrar varför de inte blev ”förföljda” som de som påstår sig vara det idag? (det är en retorisk fråga naturligtvis då jag vet svaret 😉 )

  Det är just detta som stör mig med alla PKs och kontrarasister, dessa, och jag tjatar om det för att ingen har vågat utmana mig i den frågan, anser ju att motsvarigheter (dvs lika galna) till amerikanska TV-predikanter eller Jim Jones inom islam är som alla andra muslimer och ska ”respekteras” som helt normala muslimer.

  Du tar upp ett klassiskt fall, det här med ”Life of Brian” en av de intelligentaste filmer på min filmkarta ärligt talat. De som var med på den tiden kommer ihåg vilken vrede den väckte hos kristna motsvarigheter till dagens lättkränkta muslimer. Ni skulle hört *vänstermupparna då när kristna ”islamister” yttrade sig om filmen. Man kan lugnt säga att det är ljusår ifrån den reaktionen ännu galnare islamister får från samma sorters vänsterindivider idag.

  Enda skillnaden är att det inte väckte någon mördarlusta så som hos de muslimska kränkta motsvarigheterna. De kristna uttryckte sin mening. Och trots att jag ”hatar” fundamentalistiska religiösa från abrahamssekten och därmed efterblivna människor så känner jag så här retrospektivt oändligt mycket mer respekt för de kristna galningarna, deras reaktion skillde sig med årtusenden från de muslimska motsvarigheternas vad gäller civiliserat beteende.

  Det som de importerade galna delarna av muslimvärlden har svårt att fatta är att ”respekt” är någonting man får för att man vill ge dem det, för att man anser att någon förtjänar det, inte för att man kräver det med våld och hot.

  *appropå vänstermuppar:
  Jag kan nämna som kuriosa och en liten avstickare att jag själv var nästan en kommunist i skallen på den tiden, inget jag är stolt över men jag hade inte fullt utvecklad hjärna på den tiden (man har nämligen inte det förrän kring 25årsåldern. Man kan inte se konsekvenserna av ens tankar eftersom hjärnan, rent fysiskt, inte har möjhligheten att bilda de synapskopplingar som krävs. Det är därför livet ger en erfarenheter. Frågan är förresten om inte gränsen vid 25 har flyttats längre fram idag, med dagis och allt där barnen inte behöver lära sig livet av erfarenhet utan via pekpinnar från ”lärda” i de rätta ideologierna?)

 7. WESTERBERG Says:

  Jag rekommenderar att Sverige i fortsättningen INTE tillåter asylsökare från muslimska länder att komma hit, hur behjärtansvärda skäl de än kan tyckas ha. Likaså ska samtliga muslimer som begår brott i Sverige omedelbart returneras till sina ursprungsländer eftersom de visat att de inte förmår anamma de svenska lagarna. För de som är svåra att returnera kan vi hyra ett område i t ex Litauen och skicka dem dit.
  Inga fler moskéer ska byggas i Sverige med mindre än att motsvarande antal kyrkor byggs i exvis Saudi.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: