PR-byrå används i Zimmermanfallet för att skapa känslor om rasism

Julia Caesar på snapphanen har en intressant artikel om hur lättlurade människor som styrs av sina känslor är. Nu kommer förklaringen till varför det i gammelmedia spreds en bild på en 12 årig (eller vad det nu var) Treyvor Martin istället för ett som visade hur han egentligen såg ut. Detta mina vänner är ren och skär propaganda. Ta det som en lektion i hur man skapade hatstämningar mot judar på 30-talet. Konstigt att det existerar så lite rasism i USA att man måste hitta på? Tror såna som kallar sig antirasister att de verkligen gör någonting gott för människor genom att förtränga och förvanska fakta bara för att de personligen känner tillfredsställse?

Mitt tips till alla vita medelklasssvenssons som gick på bluffen är att inte tro på allt som gammelmedia trycker i dig. En bra indikator på skitsnack är om du känner att du är på väg att bli upprörd (särskilt då när det handlar om ras eller religion) över en artikel eller inslag på TV i nämnda ämnen, ta ett djupt andetag och fråga dig varför du blir upprörd utan närmare eftertanke. Kan det vara så att du är på väg att bli manipulerad av starka krafter som vill ha dig på deras sida? Du som ofta känner känslor när du läser tidningar som aftonbladet eller expressen är målet för dessa mörkermän, helt enkelt för att du tillhör dem som inte tänker efter, du ”känner” det de vill att du ska känna. Var kritisk. Gå inte på allt bara för att du ”känner” någonting.

Nu har tidningen Nya Tiders reporter Dan Malmqvist – bland annat utifrån research som gjorts av den amerikanska bloggen The Conservative Tree House – avslöjat sanningen bakom mediedrevet mot George Zimmerman. Och det är en sanning som borde svida ordentligt i de journalister som okritiskt rapat upp de versioner de matats med av stora amerikanska media, utan att kontrollera om de var korrekta. Den version som media kablade ut i fallet Trayvon Martin grundades på en kampanj skapad och orkestrerad av en PR-byrå som anlitats av Martins föräldrar.  Läs resten hos snaphanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: