Detaljhandeln tjänar multum på ramadan

Nån kommunist med fäblesse för våld har anmält detta inlägg som ”hets mot folkgrupp”. ”Folkgruppen” skulle då vara de relativt få religiösa muslimer som ägnar sig åt nåt de kallar ”ramadan”. Dock väljer kommunisten att inte tala om vad han anmält exakt. Döm själv.

Tommy Hanssons Blogg

Ramadan-Meal-plan-choices-during-the-fasting-monthEtt dignande matbord färdigt att intas under ramadan efter solens nedgång.

Många har upprörts över att ramadan på sina håll alltmer börjar framställas som en ”svensk” högtid. Utvecklingen är emellertid logisk ur det svenska näringslivets perspektiv.

Enligt Dagens Handel 8/8 tjänar detaljhandeln ungefär en miljard kronor på den islamska fastemånaden, som avslutas med festen eid al-fitr: ”För handeln kan det här innebära ett bra tillskott i kassorna.”

Meta Troell, omvärldsbevakare på Svensk Handel, uttalar sig på följande sätt om de kommersiella möjligheter som öppnar sig för den svenska handeln med ramadan:

Ramadan är en jättestor högtid och handeln börjar bli alltmer medveten om att det finns pengar att tjäna. Inte enbart om fasta som är en gammal missuppfattning.

Det senare är alldeles riktigt. Muslimer fastar bara på dagen. På nätterna är det fritt fram att vräka i sig hur mycket som helst.

Ramadan tillförde 2011 detaljhandeln cirka en miljard…

View original post 94 fler ord

Annonser
Publicerat i kontrarasism. 1 Comment »

Ett svar to “Detaljhandeln tjänar multum på ramadan”

  1. Malte Skogsnäs Says:

    Jag gissar på avslutningen ”Och vem vet, kanske ett gulligt litet självmordsbombarkit kan bli nästa stora leksaksgrej…”!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: